Evenimentul Zilei > EVZ Play > Superman a picat în cap, țara e în colaps! „E în prag de război civil”. De la Băsescu n-am mai avut asta. VIDEO
VIDEO

Superman a picat în cap, țara e în colaps! „E în prag de război civil”. De la Băsescu n-am mai avut asta. VIDEO

A căzut guvernul Cîţu, dar nimeni nu ştie când și dacă ne revenim şi cum se rezolvă interminabila criză politică. Mai ales că ea e secondată şi de criza sanitară care bate orice record: rata de infectare în Bucuresti a trecut de 10 la la mie. Podcastul lui Turcescu a pus degetul pe rană în aceste vremuri haotice.

Mirel Curea, Robert Turcescu, Mirel Palada şi Marius Ghilezan au intrat live, în emisiunea Contrapunct TV, transmisă pe pagina de Facebook evz.ro şi pe canalul de YouTube EVZ-Capital. Radiografia pe care au făcut-o unor zile nebune a fost lucidă și necruțătoare.

Românii simt foarte bine pulsul a ceea ce se întâmplă dincolo de scenă. Potrivit unui sondaj de opinie foarte recent, 80% dintre români cred că România se îndreaptă într-o direcție greșită. „Procentul ăsta nu l-am mai văzut. E ca pe front, se moare, iar rata de infectare se va dubla”, a remarcat moderatorul Robert Turcescu.

„L-am mai văzut când Băsescu a tăiat salariile și a vrut să taie și pensiile. De 2 ori în 30 de ani am fost acolo. 80% nu s-a mai atins, e în prag de război civil”, a comentat sociologul Mirel Palada rezultatele acestui studiu.

Marius Ghilezan: Criza e perfect controlată de instabilitatea Europei centrale

În oipinia jurnalistului Marius Ghilezan, actuala criză de proporții trebuie pusă în relație și cu conjunctura externă. „Bătaia de joc la adresa parlamentarismului român abia acum începe. Vor pune un premier în bătaie de joc ca să îl poată renominaliza pe Cîțu. Această criză e perfect controlată de instabilitatea Europei centrale. Iohannis a fost invitat de președintele Elveției, i-a dat 32 de dosare să le rezolve Elveției în relație cu UE. Iohannis e galactic. Sistemul securist al lui Iohannis va face o altă schimbare (n.r. – în funcție de viitorii lideri ai Franței și Germaniei). E o paradigmă a crizei perpetue”.

Jurnalistul Mirel Curea consideră că doar aparent e un haos, în realitate „totul e bine pus la punct ca să ne facă la buzunare. A fost o prosteală bine organizată timp de 30 ani, care ne-a adus la statutul de colonie”.

Ediția integrală a emisiunii poate fi vizionată aici:

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.