Evenimentul Zilei > Social > Suntem şi noi românii buni la ceva. Avem cea mai mare creştere a vânzărilor cu amănuntul în aprilie
Suntem şi noi românii buni la ceva. Avem cea mai mare creştere a vânzărilor cu amănuntul în aprilie

Suntem şi noi românii buni la ceva. Avem cea mai mare creştere a vânzărilor cu amănuntul în aprilie

Potrivit Eurostat, datele recente arată că România se află printre ţările UE cu cea mai mare creștere a vânzărilor cu amănuntul în luna aprilie.

Potrivit datelor prezentate, vineri, de Eurostat, arată că volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană şi zone euro a înregistrat o scădere de 3,1% în luna aprilie 2021, comparativ cu luna martie.

Însă, avem şi state care au înregistrat importante creşteri, cum ar fi: Portugalia (4,3%), Letonia (3,8%), Lituania (3,7%), Slovacia (1,6%) şi România (1,2%).

Care au fost produsele cele mai căutate în perioada menţionată

Eurostat a mai  precizat în raport că vânzările cu amănuntul în UE au fost influenţate de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 4,7%, în timp ce vânzările de alimente au crescut cu 1,1% şi vânzările de combustibili au stagnat.

În ritm anual, comerţul cu amănuntul în Uniunea Europeană a înregistrat un avans semnificativ de 22,4%, în timp ce în zona euro a crescut cu 23,9%. Chiar dacă toate statele membre UE au înregistrat o creştere a vânzărilor cu amănuntul în ritm anual, ţările cu cea mai mare creştere a vânzărilor sunt: Luxemburg (46,1%), Franţa (42,1%) şi România (41,7%)

În acest caz, vânzările cu amănuntul în UE au fost influenţate de creşterea puternică a vânzărilor de combustibili, cu 54,3%, şi produse non-alimentare, cu 38,6%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au crescut cu 3,4%.

Există o excepție în România: Comerțul cu autovehicule și motociclete nu intră în categoria de creştere

În cazul României, Institutul Naţional de Statistică (INS) a informat anterior că volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna aprilie 2021 comparativ cu luna precedentă, a crescut cu 5%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2021 comparativ cu luna precedentă, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 1,2%.

De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în luna aprilie 2021 comparativ cu luna aprilie 2020, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 42,8%. Ca ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2021 comparativ cu luna aprilie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a înregistrat o creştere de 38,4%, informează Agerpres.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: