Evenimentul Zilei > Actualitate > „Sunt o persoană veselă”
„Sunt o persoană veselă”

„Sunt o persoană veselă”

Berguzar Korel, interpreta lui Şehrazat din „1001 de nopţi”, serialul difuzat de Kanal D, spune că nu are nimic în comun cu sobrietatea personajului său.

EVZ TV: „1001 de nopţi” se bucură de succes în România…
Berguzar Korel:
Calitatea acestui serial este incon tes tabilă. Felul în care este filmat, regizat, po vestea, scenariul, derularea acţiunii şi, nu în ultimul rând, protagoniştii şi interpretarea. Mai pe scurt, întreaga echipă. Oamenii din România au ocazia să ne cunoască mai bine obiceiurile, cultura, stilul de viaţă. Serialele turceşti sunt realiste, oamenii se regăsesc în situaţiile repre zentate, la fel şi toate celelalte elemente care formează acest întreg, adică relaţiile dintre oameni, respectul pentru familie şi multe alte lucruri.

În România, de exemplu, au existat şi încă mai există rezerve ale actorilor crescuţi la şcoala teatrului de a juca în telenovele. Tu ai avut probleme asemănătoare, având în vedere că ai jucat pe scenă?
Eu nu am avut nicio reţinere când am acceptat să joc în acest serial. Eu cred că fiecare dintre cele două opţiuni îţi dau un alt gust, o altă savoare. Amândouă sunt importante pentru mine şi sper să nu fiu niciodată nevoită să aleg între ele. Am jucat şi sper să mai joc şi de aici încolo teatru.

Se trăieşte decent din actoria în Turcia?
Da, se trăieşte bine din serialele de televiziune. Mai ales când e vorba de un proiect cu priză la public.

Ai vizionat, probabil, telenovelele sud-ame ricane. Cum ţi se par, spre deosebire de cele turceşti? Sunt personajele mai schematice, mult prea expan sive, scenariile mai previzibile?
Am urmărit câteva şi tocmai de aceea spun că acest serial („1001 de nopţi”) nu este o telenovelă. În serialele turceşti personajele sunt reale, publicul se regăseşte în ele, scenariile se desfăşoară în realitatea noastră, a tuturor, şi apoi e vorba de o cu totul altă calitate. Noi pregătim în fiecare săptămână pentru public un scurtmetraj.

Ai văzut vreun serial sau film românesc?
Seriale româneşti nu am văzut, însă există un mic festival de film românesc la Istanbul, organizat de Consulatul român şi acolo am avut ocazia să văd „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”. Mi-a plăcut foarte mult filmul, într-adevăr foarte bine realizat.

Ţi-ai dorit de mică să fii actriţă, având în vedere că ai crescut într-o familie de actori?
Nu mi-am dorit dintotdeauna acest lucru. Când eram micuţă făceam sport, volei şi îmi doream să fiu o mare sportivă, însă am avut un accident şi nu am mai putut continua, aşa că am fost nevoită să mă redirecţionez. Mergeam mereu cu ai mei la teatru sau pe platourile de filmare. Îmi plăcea, nu pot să spun că nu, însă, în acel moment, nici prin minte nu-mi trecea că într-o zi aş putea avea aceeaşi profesie ca a lor.

Cum e viaţa unui actor foarte mediatizat în Turcia? Te simţi asaltată de paparazzi?
Dacă îţi doreşti să fii filmat şi asaltat de paparazzi te duci în locurile pe care ei le frecventează, dacă îţi doreşti o viaţă mai liniştită încerci să ocoleşti acele locuri. Bineînţeles că sunt şi momente în care, oricât ţi-ai dori de mult, nu poţi fugi, dar, în general, nu pot să spun că este sufocant. Nu aş renunţa la actorie pentru nimic în lume, îmi iubesc profesia cu tot ceea ce presupune ea.

Personajul tău, Şehrazat, este o femeie destul de sobră, lucru evident şi în vestimentaţie. Sobrietatea te caracterizează şi în viaţa reală?
Sobrietatea nu mă caracterizează. Sunt o persoană veselă atât în vestimentaţie, cât şi în viaţă. Sincer, nu cred că semăn prea mult cu personajul pe care îl interpretez. Eu mă îmbrac mult mai colorat şi mult mai sport, casual.

Ai jucat în filmul „Valea Lupilor- Irak”, realizat după serialul „Valea Lupilor”, devenit un adevărat fenomen în Turcia…
Eu nu am avut foarte mult de filmat pentru că nu am avut un rol prea mare. A fost o rampă de lansare pentru mine.

A presupus şi sacrificii…
În momentul în care mi s-a propus să joc în acel film tatăl meu era grav bolnav şi sincer aş fi refuzat oferta, însă mama a fost cea care m-a susţinut şi care mi-a spus că tata şi-ar fi dorit să accept acel rol.

L-ai cunoscut pe Billy Zane la filmări?
Din păcate, nu, pentru că zilele noastre de filmare au fost diferite.

Ce a fost cel mai dificil pentru tine de-a lungul carierei de actriţă?
Cele mai dificile scene au fost cele în care am fost nevoită să plâng. La început nici nu aveam prea multă experienţă şi nici nu prea ştiam cum să fac acest lucru. Găsisem anumite metode, doar ale mele. De exemplu, mă gândeam numai la lucruri urâte, dificile din viaţa mea şi plângeam, însă apoi toată ziua îmi era compromisă. Dar, în timp, mi-am învăţat limitele şi acum ştiu să gestionez mai bine aceste momente.

Cât munceşti, în medie, pentru un episod din „1001” de nopţi?
Cam 4-5 zile pe săptămână. Suntem o echipă profesionistă şi fiecare ştie ce are de făcut. La început lucram mai mult, însă acum suntem deja la al treilea sezon şi totul e cu mult mai bine organizat.

Eşti curioasă să ştii cum se va termina povestea „1001 de nopţi”? Scenariştii ştiu finalul sau se adaptează din mers?
Sunt curioasă, ca toată lumea. Însă nu ştiu dacă voi afla curând. Singurii care cunosc în acest moment cum se va termina serialul sunt scenariştii care nu divulgă nimic. S-au făcut mici schimbări, ajustări din mers, însă mereu au fost pregătite pachete de câte 12 episoade şi nimic nu a fost schimbat de la un episod la altul.

Cum reacţionează lumea când te recunoaşte pe stradă? Te simţi agasată de atenţia celor din jur?
În primul rând, toată lumea îmi spune că sunt mult mai tânără decât Şehrazat, că sunt mult mai veselă şi mai zâmbitoare. Uneori mă întreabă ce face Kaan (n.r. – băieţelul ei din serial), alteori de ce sunt atât de dură cu Onur. Sunt situaţii plăcute, nu mă deranjează. Cum ţi-am spus, îmi place meseria mea, cu tot ce prespune ea.

Ce ţi-ai fi dorit să devii dacă nu ai fi fost actriţă?
Aş fi fost o sportivă de performanţă. Am făcut foarte mult volei şi aş fi continuat cu acest sport.

ÎN FAMILIE

Cuplu pe micul ecran şi în viaţa reală

EVZ TV: Şehrazat şi Onur (n.r.- interpretat de Halit Ergenc) îşi unesc destinele şi în viaţa reală. Se poate spune că „1001 de nopţi” ţi-a adus partenerul de viaţă. Cum este să împarţi platourile de filmare cu bărbatul iubit?
Berguzar Korel:
Da, pot spune că „1001 de nopţi” mi-a adus partenerul de viaţă, o situaţie total neaşteptată. Eu şi Halit ne cunoaştem de mulţi ani, însă niciodată nu ne-a trecut aşa ceva prin cap. Ceva s-a întâmplat pe platourile de filmare şi iată-ne… Probabil vraja celor „1001 de nopţi”. Bineînţeles că este plăcut să lucrezi şi să-ţi petreci ziua alături de jumătatea ta, iar acum există o comoditate mai mare, care te ajută să intri mai uşor în rol, mai ales la scenele de tandreţe.

Îţi doreşti copii? Cum vezi viaţa voastră de familie, împărţită între programul intensiv de filmări, emisiuni TV şi copii?
Amândoi ne dorim foarte mult copii, însă consider că acum nu este momentul. Sunt încă foarte tânără şi cred că mai am nişte paşi de străbătut în carieră, aşa că trebuie să am răbdare. Şi când o să fie, cred că vom fi o familie frumoasă, cu mulţi copii şi sunt sigură că o să ne descurcăm foarte bine.


Îţi place să găteşti? Te vezi în p
ostura de gospodină perfectă?
Îmi place să gătesc, uneori o fac pentru prietenii mei, însă, din păcate, nu am timp liber atât cât mi-aş dori. Îmi place să trebăluiesc prin casă, chiar dacă nu par genul.

CARTE DE VIZITĂ

Berguzar Korel s-a născut pe 2 septembrie 1982, în Istanbul, într-o familie de actori. Vrând să calce pe urmele părinţilor săi a urmat facultatea de actorie a Universităţii Mimar Sinan din Istanbul, iar în paralel s-a pregătit pentru această profesie cu Susan Baston, cea care le-a fost profesoară lui Nicole Kidman şi Tom Hanks. Primul pas în carieră a fost făcut în adolescenţă, când a avut ocazia de a interpreta roluri secundare în două piese de teatru. Debutul în televiziune l-a făcut alături de părinţii ei în serialul „Speranţe deşarte”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.