Evenimentul Zilei > Actualitate > Sunt acestea URMELE legendarului Yeti? Un ALPINIST susţine că ar fi descoperit MONSTRUOASA creatură în Himalaya | FOTO
Sunt acestea URMELE legendarului Yeti? Un ALPINIST susţine că ar fi descoperit MONSTRUOASA creatură în Himalaya | FOTO

Sunt acestea URMELE legendarului Yeti? Un ALPINIST susţine că ar fi descoperit MONSTRUOASA creatură în Himalaya | FOTO

A rămas un mister decenii întregi, însă acum enigma lui Yeti e pe cale să ia sfârşit, după ce un alpinist a pretins că este pe urmele omului zăpezilor. Steve Berry susţine că paşii din această fotografie, făcută în regatul Bhutan, de la poalele munţilor Himalaya, ar aparţine legendarei bestii.

Urmele sunt mai mari decât cele ale unui om şi au fost lăsate pe o parte a muntelui atât de abruptă încât nicio persoană nu ar fi putut trece pe acolo. Berry crede că acestea aparţin unui personaj care seamănă cu o gorilă, susţine Daily MailAflate într-o singură linie, una în faţa celeilalte, Berry insistă că acestea nu ar fi putut aparţine unui animal.

Paşii au fost zăriţi pe Gangkhar Puensum, pe cel mai mare vârf din Bhutan, de ghidul lui Berry, în 2014, deasupra unei prăpastii uriaşe. 

Sursă foto: dailymail.co.uk

“Localnicii susţin că noi am fost primii care au pus piciorul în acel loc. Întodeauna am crezut că poveştile despre yeti sunt doar un fleac, însă nimeni nu neagă existenţa acestor urme”, a declarat Berry. "Urmele se puteau vedea extrem de clar de locul în care eram", a mai spus el.

La patru zile după descoperire, Berry şi ghidul său au ajuns într-un sat unde au putut împărtăşi experienţa lor. Un păstor din sat a declarat că el l-ar fi văzut pe monstrul zăpezii în urmă cu 11 ani.

“El a spus că era la 100 de metri în faţa sa şi l-a privit exact în ochi. Era acoperit din cap până în picioare cu păr, fiind de înălţimea unei persoane”, a povestit Berry, adâugând că atunci când i-a arătat fotografia, localnicul i-a confirmat că urmele se potrivesc cu cele lăsate de o astfel de creatură.

Părerile sunt însă împărţite. Jon Downes, director al Centrului pentru Zoologie, a declarat că panta este atât de abruptă încât doar un animal, ca o capră de munte, ar fi fost capabilă să o traverseze.

“Cred că şansele ca aceste urme să aparţină unei fiinţe mai interesante sunt extrem de mici şi nu este, în niciun caz, vorba despre o creatură bipipedă”, a declarat acesta, explicând că n-ar putea să se aventureze pe un astfel de munte.