Evenimentul Zilei > Actualitate > Sufocat de gunoaie, Sectorul 1 intră în stare de alertă pentru 30 de zile. Sunt focare de infecție la fiecare colț de stradă
Sufocat de gunoaie, Sectorul 1 intră în stare de alertă pentru 30 de zile. Sunt focare de infecție la fiecare colț de stradă

Sufocat de gunoaie, Sectorul 1 intră în stare de alertă pentru 30 de zile. Sunt focare de infecție la fiecare colț de stradă

Situația din Sectorul 1 a devenit dramatică din cauza crizei gunoaielor. Începând de astăzi, pentru 30 de zile a fost impusă starea de alertă.

Sectorul 1 va intra în stare de alertă pentru 30 de zile, începând de vineri seară. Și asta din cauza crizei gunoaielor, care se acutizează de la zi la zi. Această parte a Bucureștiului este împânzită de resturi menajere, lăsate de izbeliște din cauza conflictului pe care primarul Clotilde Armand l-a început cu firma de salubrizare Romprest.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a dat „undă verde” pentru ca în Sectorul 1 să fie declarată starea de alertă din cauza crizei gunoaielor

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat, vineri, că a transmis către Comitetul local pentru situaţii de urgenţă acordul pentru declararea stării de alertă în Sectorul 1 în privinţa neridicării deşeurilor.

Potrivit Primăriei, deșeurile nu au mai fost colectate de 20 de zile, ceea ce pune în pericol sănătatea cetățenilor, dar și mediul înconjurător. Clotilde Armand a cerut și în iunie Prefecturii București declararea stării de alertă în sectorul 1 din cauza situației sanitare.

Ședință convocată, vineri, de primarul Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat pentru vineri, 23 iulie, ora 12.00, o şedinţă de îndată a Consiliului Local pentru a se discuta rezilierea contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare încheiat cu Compania Romprest Service SA. Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare se află un singur proiect de hotărâre de consiliu local: privind mandatarea Primarului Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti în vederea promovării unei acţiuni având ca obiect rezilierea Contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativ – teritorială a Sectorului 1”, a anunţat Primăria Sector 1.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.