Editura Evenimentul si Capital

SUFLETE DE EROI. Militarii veterani din Afganistan, Irak şi Bosnia au donat AJUTOARE pentru copii şi mame maltratate. Picturi INEDITE realizate de micuţi pentru spectacolul umanitar "Suflet de Erou 3"| GALERIE FOTO

Veteranii AMVVD au adus ajutoare, iar artistul plastil Emanoil Marinescu (dreapta) i-a ajutat să picteze pe copiii de la Aşezământul “Sfintii Mihail si Gavril”
Autor: | | 2 Comentarii | 1292 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Cu o bucurie greu de descris în cuvinte i-au aşteptat copiii şi mamele maltratate de la Aşezământul Social “Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil”, din comuna Slobozia, judeţul Giurgiu pe veteranii de la Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi (AMVVD). Militarii căliţi în luptele din Teatrele de Operaţii din Afganistan, Irak şi Bosnia-Herzţegovina au fost impresionaţi de soarta micuţilor şi au venit, pentru a șaptea oară, să le aducă alimente, haine sau dulciuri, rechizite și jucării. De această dată, însă, cei mici au avut parte şi de o altă surpriză: artistul Emanoil Marinescu i-a asistat în cadrul unei ședințe de pictură, într-un mic atelier improvizat. Tablourile lucrate cu suflet de îngerii de la așezământ vor fi expuse la Casa de Cultură a Studenţilor, la concertul umanitar „Suflet de Erou 3, care va avea loc pe 16 martie, unde va concerta celebra trupă „Voltaj” alături de Omar (câștigătorul Next Star, editia din 2015) și Fanfara Militară din Brăila. Banii adunaţi de pe tablouri vor fi donați aşezământului giurgiuvean, păstorit de preotul Valentin Ştefan, prin diverse bunuri ce vor fi cumpărate.

Reporterii „Evenimentul zilei” i-au însoţit pe membri ai Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi (AMVVD), care au avut, iarăşi, o iniţiativă venită din sufletul unor adevăraţi eroi ai României şi au strâns ajutoare pentru Aşezământul Social “Sfinţii Arhangheli Mihail si Gavriil”, din comuna Slobozia, judeţul Giurgiu. Deşi sunt trecuţi prin focul luptelor din Teatrele de Operaţii din Afganistan, Irak şi Bosnia-Herzţegovina, militarii aproape că aveau lacrimi în ochi când copiii au năvălit, practic, să îi ia în braţe. „Tata Marius” sau „Tataie Marius” era strigat Marius Apostol, preşedintele asociaţiei. Alături de el, au fost prezenți vicepreşedintele Adrian Creţu cât și alți membri ai asociației, reprezentanți ai Camerei Executorilor Judecătorești și pictorul Emanuel Marinescu.

Bunurile aduse într-o dubă și alte autoturisme au fost strânse de membri ai AMVVD – militari ai Armatei României, jandarmi sau poliţişti -, de oameni cu suflet mare care au vrut să fie alături de mamele maltratate şi de copii acestora, găzduiţi în aşezământul păstorit de preotul Valentin Ştefan şi de soţia acestuia, Veronica Ştefan.

Haine, televizoare, calculatoare, saci cu cartofi, ulei, zahăr şi alte alimente, precum dulciurile și jucăriile mult dorite de copii au fost duse în interiorul aşezământului. “Când am venit odată aici, mamele pregăteau peşte, adus de preotul Valentin Ştefan, de la diferiţi pescari. Mai aveau ceva mălai şi s-au gâdit să facă și mămăligă, deși pe mesele românilor, pentru că era sărbătoare, se găseau diverse mâncăruri. Când au văzut adulții cartofii, uleiul şi celelalte s-au bucurat ca nişte copii”, ne-a mărturisit Marius Apostol, preşedintele AMVVD.

Atelierul de pictură

Pentru a le face o bucurie în plus copiilor, alături de militari a venit şi pictorul Emanoil Marinescu. Acesta a adus cu el planşe, pensule, culori (acuarelă) şi i-a ajutat, răbdător, pe micuţi să picteze, organizând ad-hoc un atelier de pictură. Bucuroasă, una dintre fetele de la aşezământ i-a arătat artistului icoanele pictate de ea.

La ininţiativa militarilor, lucrările micuţilor artişti vor fi expuse la Casa de Cultură a Studenţilor, acolo unde, pe 16 martie, va avea loc spectacolul caritabil “Suflet de Erou 3”, organizat de AMVVD. În acest an, alături de militarii răniţi şi veteranii din Teatrele de Operaţii va fi celebra trupă “Voltaj” și nu numai. Scopul fiind strângerea de fonduri pentru construirea primului centru de recuperare a militarilor răniţi în misiunile în care sunt trimişi de Armata României.

Sumele care se vor strânge din achiziţionarea tablourilor realizate de îngerii de la așezământ vor fi folosiţi pentru cumpărarea altor bunuri pentru sufletele rănite din lăcașul social Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil”, din comuna Slobozia, judeţul Giurgiu .

”Sperăm, cu fondurile obţinute, să repetăm atelierul de pictură şi să le cumpărăm copiilor alimente şi câte ceva din cele necesare traiului”, ne-a mărturisit unul dintre oamenii cu suflet mare care i-a însoţit pe militari. Pentru această iniţiativă de suflet, AMVVD a mulţumit celor de la care a beneficiat de sprijin. Camerei Executorilor Judecătorești care a fost, si de data aceasta alături de militari ajutându-i cu diverse alimentele. De asemenea, Editura Ars Libris a donat manualele. Și. nu în ultimul rând, artistului plastic Emanoil Marinescu care a fost bucuros să ajute copiii şi a promis că va repeta gestul.

Elena Udrea, decizie BOMBA in Costa Rica! Iubitul ei a dezvaluit ce a decis sa faca. Nimeni nu se mai astepta

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI