Sucul de sfeclă roșie, elixirul minune. Beneficiile pentru organism sunt uriașe

Sucul de sfeclă roșie, elixirul minune. Beneficiile pentru organism sunt uriașe Sursa foto: Kaufland.ro

Unul dintre alimentele benefice pentru organism, datorită calităților sale anti-oxidante este sucul de sfeclă roșie. Acesta ajută la menținerea sănătății creierului, inimii şi muşchilor.

Sucul de sfeclă roșie este cunoscut și apreciat de mulți ani pentru calitățile sale. De altfel, despre sfecla roșie se spune că este „protectoarea” ficatului, iar noile studii arată că are multe alte proprietăți benefice. Considerată un super-aliment, sfecla roșie reprezintă o sursă foarte bună de vitamina B, mangan şi potasiu. De asemenea, este conține fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru şi fosfor.

Sucul de sfeclă roșie ajută la detoxifierea organismului, astfel că este recomandat consumul său periodic. Acesta ajută la eliminarea toxinelor absorbite la nivelul tubului digestiv care trec în limfă și în sânge, iar apoi se împrăștie în tot organismul.

Acumularea în exces a toxinelor în corpul nostru afectează funcționarea sistemului limfatic și conduce în timp la scăderea imunității. Aceste toxine se pot acumula la nivelul pielii, în articulații, în ficat sau în splină. Ele determină boli precum urticarial, acneea, diferite eczeme, psoriazis, dar și afectiuni hepatosplenice, gută etc.

Ne puteți urmări și pe Google News

O detoxifiere periodică a sângelui este, prin urmare, foarte importantă, iar cel mai la îndemână mijloc este sucul natural de sfeclă roșie. Un elixir natural pentru curățarea sîngelui.

Sucul de sfeclă roșie, preparare

Unul sau două pahare de suc de sfeclă, consumat în fiecare zi are un efect semnificativ asupra presiunii sângelui. Iar pentru obținerea acestuia nu este nevoie de un buget foarte mare. Sfecla roşie este o legumă relativ ieftină, care poate fi achiziționată din orice supermarket, iar sucul se poate pregăti acasă.

Sucul de sfeclă roșie se poate prepara dintr-o rădăcină de sfeclă cu fenicul, o mână de pătrunjel, o mână de coriandru, două lămâii, două feliuțe de ghimbir proaspăt și o pară.

Toate ingredientele se trec prin storcătorul de fructe și se presează la rece. Sucul de sfeclă roșie se consumă imediat sau, în câteva ore, dacă este păstrat la rece. Recomandarea este ca acest suc să nu fie consumat mai târziu de 12-14 ore de la preparare.