Suciu, despre indemnizaţiile pentru mame: Aşteptăm de la Parlament precizări în legătură cu sursele de finanţare

Executivul aşteaptă din partea Parlamentului precizări cu privire la sursele de finanţare necesare pentru aplicarea legii prin care se elimină plafonul maxim al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului, a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

"Guvernul consideră că această iniţiativă de a sprijini natalitatea este una de maxim interes în România şi Guvernul, la rândul său, se gândeşte la o serie de programe, pentru că acest proces nu poate fi susţinut doar printr-o iniţiativă unică, punctuală. (...) În privinţa acestei legi, toată discuţia se pune în găsirea surselor de finanţare. Aşteptăm precizări în legătură cu aceste surse de finanţare, pentru că, evident, este datoria celor care fac acest proiect de lege să vină cu sursele de finanţare, pentru că suntem într-un cadrul bugetar extrem de strâns. Deficitul asumat de Guvern prin votul Parlamentului - şi aş sublinia acest lucru - este de 2,95 la final de an. Este un deficit foarte strâns, care lasă extrem de puţină marjă de manevră", a declarat Suciu, într-un briefing de presă la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat că Guvernul nu poate face nimic până la rectificarea bugetară care va avea loc în a doua jumătate a anului. "Legea va intra în vigoare de la 1 iulie. În această perioadă de timp, oricum nu putem face nimic. (...) În momentul rectificării bugetare se poate discuta orice, dar în limitele constrângerilor bugetare", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri, cu 263 de voturi 'pentru', proiectul de lege prin care se elimină plafonul maxim al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului şi prin care se stabileşte că indemnizaţia va fi acordată până când copilul împlineşte doi ani.