Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă în Suceava. Focuri de armă şi urmărire ca în filme pe o distanţă de 25 de kilometri
Alertă în Suceava. Focuri de armă şi urmărire ca în filme pe o distanţă de 25 de kilometri

Alertă în Suceava. Focuri de armă şi urmărire ca în filme pe o distanţă de 25 de kilometri

Un incident foarte grav a avut loc, sâmbătă seară, în localitatea Marginea, din judeţul Suceava, unde un bărbat, în vârstă de 30 de ani, a fost reţinut de poliţişti după o urmărire pe o distanţă de 25 de kilometri.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 19.40, pe DN 17A din comuna Marginea, unde o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a vrut să oprească pentru un control de rutină un autoturism, potrivit newsbucovina.ro

Conducătorul auto a ignorat semnalele poliţiştilor şi a apăsat pedala de acceleraţie. Poliţiştii l-au urmărit pe fugar pe o distanţă de 25 de kilometri parcurgând trei sate: Marginea, Horodnic de Sus și Voitinel.

După folosirea somațiilor legale, un agent de poliție a folosit armamentul din dotare, executând 6 focuri în plan vertical, însă conducătorul auto și-a continuat deplasarea.

După ce a ajuns pe DJ 178F din comuna Voitinel, bărbatul de la volan a acroșat autospeciala de poliție, după care, a oprit, a coborât și a fugit pe un teren viran, fiind urmărit, imobilizat și încătușat de polițiști.

Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat de 30 de ani, din orașul Vicovu de Sus.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

La controlul cu etilotestul, şoferul avea 0,70ml/l alcool pur în aerul expirat.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „distrugere”, bărbatul de 30 de ani fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.