Editura Evenimentul si Capital

PERICOL TOXIC IMENS aproape de Bucureşti. Să fie o mână criminală? Breaking news

Autor: | | 0 Comentarii | 2055 Vizualizari

Incendiile din ultima perioadă de la Pleașa și Mimiu, în care au ars cantități industriale de mase plastice și uleiuri minerale, produs o stare de îngrijorare în rândul populației. Reacția oamenilor este perfect justificată deoarece, în uma arderii, mii de substanțe și compuși periculoși se dagajă în atmosferă.

Spre exemplu, fumul este nociv prin 3 mecanisme: inhalarea monoxidului de carbon, care reduce semnificativ transportul oxigenului la țesuturi, a diferitelor toxine (oxidanți și aldehide), care irită mucoasa respiratorie și a pulberilor de ardere ce aderă de căile aeriene și alveole. Se pot adauga leziuni determinate de temperatura crescută, pentru cei care se expun în imediata apropiere a incendiilor, scrie observatorulph.ro.

Cianidele sunt substanțe toxice care conțin gruparea chimică CN. Acestea pot pătrunde în organism și determină intoxicatii prin ingestie (alimente sau cianuri), pe cale inhalatorie (inhalarea de gaze), prin tegumente sau mucoase (nazala su conjunctivala). Sursele de cianide sunt foarte variate: atat naturale cat si sintetice - fum, gaze care se degajă în incendii. În urma combustiei diverselor materiale naturale (lana, matase) sau sintetice (poliuretan, poliacrilonitril) se eliberează cianuri

Hidrocarburile Aromatice Policiclice (HAP) sunt substanţe deosebit de periculoase cu efect cancerigen şi mutanogen, în cazul expunerilor pe termen lung. HAP este un grup de peste 100 de substanţe chimice produse din cauza arderii incomplete a amestecului aer-combustibil. Expunerea organismului uman la cantităţi semnificative ale acestor compuşi chimici provoacă iritarea ochilor, stări de greaţă şi ameţeală. Pe lângă efectul cancerigen, expunerea pe termen lung, poate provoca afecţiuni ale pielii, ficatului, rinichilor precum şi cataractă.

Sunt alcătuite din molecule de carbon care se combină cu alţi compuşi chimici (hidrocarburi, sulfiţi, azotaţi, metale) şi în funcţie de mărime formează fumul negru sau funinginea. Efectele particulelor asupra organismului uman sunt nocive, acestea provocând alergii, iritaţia ochilor precum şi inflamarea căilor respiratorii.

Inhalarea pe termen lung a particulelor are efect cancerigen.

Tăcerea autorităților, eventualele răspunsuri evazive la solicitarea presei sau în conferințele organizate pentru a justifica vreun soi de preocupare, nu face altceva decât să ridice și mai multe semne de întrebare. În spatele tăcerii se ascund afaceri oneroase, multe dintre ele neautorizate sau autorizate dubios, deși nu îndeplinesc standardele de autorizare.

Este de neimaginat că pe teritoriul unui oraș de dimensiunea Ploieștiului, autoritățile nu au știut că depozitul de deșeuri din cartierul Mimiu EXISTĂ. Un loc (8000 metri pătrați) în care erau depozitate peste 5000 de tone de deșeuri din mase plastice, uleiuri minerale și sintetice uzate, posibil și deșeuri periculoase colectare din sistemul sanitar, un astfel de loc era inexistent pentru autorități. Au fost necesare două zile pentru ca autoritățile să identifice proprietarul terenului și cine se ocupă de afacere.

Simona Halep - Taylor Townsend se joacă ACUM la Miami. LIVE VIDEO

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI