Evenimentul Zilei > International > Submarine de atac Virginia. US Navy îmbarcă arme hipersonice
Submarine de atac Virginia. US Navy îmbarcă arme hipersonice

Submarine de atac Virginia. US Navy îmbarcă arme hipersonice

Printre proiectele de arme hipersonice aflate la ora actuală în curs de dezvoltare în SUA, cel al marinei militare, o perioadă denumit „Strategic Systems Program, pare cel mai avansat.

Apoi, comandantul forțelor navale de suprafață, vice-amiralul Rich Brown, a indicat un distrugător din clasa Zumwalt.

În final, potrivit documentelor bugetare ale US Navy, scrie Zone Militaire, s-a decis că submarinele nucleare de atac din clasa Virginia vor fi primele care vor fi dotate cu arme hipersonice. Alegerea pare logică.

În decembrie 2019, US Navy a comandat 9 noi submarine din clasa Virginia, la un preț de peste 22 miliarde de dolari. Opt din acestea au configurația standard Block V.

În raport cu versiunile precedente, acestea sunt mai lungi pentru a putea integra „Virginia Payload Module”, un dispozitiv care le oferă capacitatea de a îmbarca de trei ori mai multe rachete de croazieră Tomahawk.

Aceasta va permite retragerea din serviciu a patru submarine din clasa Ohio convertite în lansatoare de rachete convenționale.

În orice caz, obiectivul Marinei SUA este de a putea avea capacitatea – convențională- de a „atinge ținte oriunde pe Pământ în mai puțin de o oră” pentru a consolida „disuasiunea Statele Unite” și, după caz, „învingerea adversarilor prin atacarea țintelor de mare importanță la început sau în timpul unui conflict”.

PAGINA ANTERIOARA