Subiectele pentru viitorii directori de școală, sursă de amuzament pentru elevi: „Prin ce se aseamăna cuţitul şi lingura...”

Subiectele pentru viitorii directori de școală, sursă de amuzament pentru elevi: „Prin ce se aseamăna cuţitul şi lingura...” Sursa: Arhivă EvZ

Pe 15 octombrie va avea loc proba scrisă pentru profesorii care doresc să ajungă directori de școli. Subiectele au stârnit amuzamentul elevilor, după ce au văzut întrebările viitorilor directori.

„Prin ce se aseamănă cuțitul cu lingura?” este una dintre întrebările la care vor trebui să răspunda viitorii directori. Subiectele au fost arătate de către observatornews.ro mai multor elevi și li s-a cerut părerea despre ele.

„Aş spune ca e chiar penibil!”

Este răspunsul unei eleve de clasa a 10-a, după ce a văzut subiectele pentru viitorii directori. Ei au de răspuns la 15 întrebări, tip grilă.

Următoarea întrebare ar putea fi considerată una dintre cele mai complicate ale examenului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ni se cere un cuvânt similar cu pajişte şi avem de ales între iarbă, fân, verde si păşune”. Răspunsul îl dă tot o elevă de clasa a 10-a: „Varianta corectă este evidentă, IARBĂ!”.

Pe lângă întrebările care ar face invidioși și copiii de grădiniță, profesorii sunt întrebați și despre copii, note și ședințe. Astfel, ei trebuie să răspundă dacă nota unui elev depinde cât de bine reproduce materia. Neaoșul tocit, așa cum este cunoscut în popor.

Și specialiștii în resurse umane le dau dreptate elevilor

Corina Diaconu, managerul unei agenții de recrutare, dă dreptate elevilor și spune că subiectele alese au un grad de dificultate scăzut.

„Cu siguranţă că unele întrebări au scopul de a descoperi dacă exista logică din partea celor care participa la test sau nu, dar nu au fost cele mai potrivite şi nici gradul de dificultate. Am făcut logica în clasa a noua şi aveam întrebări mai grele date elevilor decât cele de aici...”.

După proba scrisă de pe 15 octombrie, profesorii vor susține și un interviu.

Pentru a trece examenul este nevoie să ia note mai mari de șapte.