Evenimentul Zilei > International > SUA, stânga atacă. Proteste împotriva lui Trump, convocate la New York
SUA, stânga atacă. Proteste împotriva lui Trump, convocate la New York

SUA, stânga atacă. Proteste împotriva lui Trump, convocate la New York

Pe artera comercială Fifth Avenue majoritatea magazinelor sunt prevăzute cu panouri de lemn ca măsură de protecţie împotriva violenţelor, artera fiind închisă şi dispozitive poliţieneşti sunt prezente în zonă, mai ales în apropiere de Trump Tower.

Aproximativ zece proteste împotriva liderului de la Casa Albă au fost convocate pentru miercuri la New York, unde poliţia este prezentă în centrul Manhattan-ului, transmite agenţia EFE.

Grupuri de stânga conduse de cei care au dirijat de asemenea mobilizările antirasiste şi împotriva violenţei poliţiei în lunile mai şi iunie au lansat apeluri pentru manifestaţii cu teme precum „Respinge fascismul” ori „Să nu-l lăsăm pe Trump să fure alegerile”, care ar urma să se desfăşoare de la ora locală 15:00 (20:00 GMT) în districtele Brooklyn, Manhattan şi Queens.

Pe artera comercială Fifth Avenue majoritatea magazinelor sunt prevăzute cu panouri de lemn ca măsură de protecţie împotriva violenţelor, artera fiind închisă şi dispozitive poliţieneşti sunt prezente în zonă, mai ales în apropiere de Trump Tower, scrie Agerpres.

Concomitent continuă numărătoarea voturilor în mai multe state decisive pentru rezultatul final al alegerilor prezidenţiale din SUA , respectiv Wisconsin, Michigan, Pennsylvania, Georgia, Nevada şi Carolina de Nord.

Oficialii din aceste state au avertizat că vor avea nevoie de mai mult timp, probabil chiar zile, pentru a număra toate voturile, multe buletine fiind transmise prin corespondenţă.

Pe de altă parte, candidatul republican Donald Trump îşi autoproclamase victoria în cursul nopţii, stârnind multe critici.

Ulterior,  Trump a început să vorbească despre fraude în timp ce primelele rezultate ale scrutinului de marți arată că pierde tot mai mult teren în faţa contracandidatului său democrat Joe Biden.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: