Multe obiecte aparţinând fuhrerului au fost obiect al licitaţiilor, dar este pentru prima oară când e vorba de lenjerie intimă. Chiloţii poartă iniţiala AH şi si fost lăsaţi de Hitler la Parkhotel din Graz, Austria, unde a fost găzduit în 1938. Fuhrerul era în campanie electorală pentru a-şi promova plebiscitul cu care a fost ratificat aşa-zisul Anschluss.

Potrivit şefului licitaţiei, Bill Panagopulos, intervievat de Telegraph, lenjeria a fost trimisă la serviciul spălătorie al hotelului, dar aceasta a revenit după plecarea lui Hitler şi a staffului său. Astfel chiloţii au rămas în proprietatea familiei de propietari ai hotelului Parkhotel până în zilele noastre când nepotul titularului a hotărât să-i vândă.

''Persoanele sunt ciudate, vor să cumpere gadgeturi care-l reprezintă pe Hitler, înfricoşătorul dictator, sau lucruri care-l fac să pară un bufon. Noi deja vândusem lenjeria intima a Evei Braun, dar  niciodată lucruri care au aparţinut direct lui Hitler''.

Parkhotel este o locaţie de prestigiu şi a păstrat chiloţii lui Hitler timp de 80 de ani. ''Când ni i-au trimis, păreau abia ieşiţi din spălătorie''. Casa de licitaţie a exclus dintre cumpărători persoane afiliate la grupuri de extremă dreapta. ''Este fascinant, este literalmente lucrul cel mai intim al Fuhrerului pe care-l poate avea cineva''.