Pentru deblocarea acestor fonduri, ministerul american al apărării a decis „amânarea” a 127 de proiecte de construcţie şi modernizare a unor spaţii militare din SUA şi străinătate prevăzute în bugetul său pe 2019, a declarat presei un purtător de cuvânt al ministerului, Jonathan Hoffman, conform Agerpres.

Secretarul apărării Mark Esper „a decis că aceste proiecte de construcţie sunt necesare pentru susţinerea utilizării forţelor armate şi ministerul apărării va realiza prin urmare 11 proiecte de construcţie militară de barieră frontalieră”, a precizat Hoffman în cadrul unui punct de presă.

„Lungimea totală (…) este de 175 de mile”, a precizat responsabilul pentru afaceri de securitate internă din cadrul Pentagonului Kenneth Rapuano. Acesta a precizat că este vorba de consolidarea segmentelor de barieră frontalieră deja existente dar considerate insuficiente, precum şi de construirea unor noi porţiuni.

Zonele avute în vedere sunt, în special, situate în apropiere de Yuma (Arizona), El Centro şi San Diego (California), Laredo şi El Paso (Texas).

Generalul Andrew Poppas, director de operaţiuni în cadrul statului-major american, a asigurat că ridicarea acestor segmente de zid frontalier ar permite reducerea numărului celor 5.000 de militari americani desfăşuraţi la frontiera cu Mexicul la solicitarea preşedintelui Donald Trump, care doreşte să stopeze valul de imigranţi provenind din America de Sud.

Te-ar putea interesa și: