Evenimentul Zilei > International > SUA, în stare de şoc! Noi dovezi macabre ale agresiunii rasiale. Apare şi FBI în prim-plan
SUA, în stare de şoc! Noi dovezi macabre ale agresiunii rasiale. Apare şi FBI în prim-plan

SUA, în stare de şoc! Noi dovezi macabre ale agresiunii rasiale. Apare şi FBI în prim-plan

Breaking news în Statele Unite ale Americii după ce după ce mai multe ştreanguri atârnate de crengile unor copaci au fost descoperite în jurul lacului Merritt, în oraşul Oakland, statul California.

Drept urmare, o anchetă a fost declanşată cu privire la delicte motivate de ură, potrivit unui comunicat difuzat de primarul local Libby Schaaf şi citat joi de DPA.

Iniţial a fost avansat scenariul conform căruia frânghiile agăţate de copaci ar fi putut face parte dintr-un sistem mai amplu folosit pentru antrenamente sportive.

Între timp, această pistă a fost abandonată şi exclusă, ceea ce „nu înlătură şi nici nu scuză semnificaţia lor (n.r. – a ştreangurilor) aluzivă şi terorizantă”, se mai arată în comunicat.

„Simbolurile violenţei rasiale nu-şi au locul în Oakland şi nu vor fi tolerate”, a avertizat Libby Schaaf, conform Agerpres.

Imediat cum au fost descoperite marţi dimineaţa, laţurile au şi fost date jos. Inclusiv Blake Simons, moderator al podcastului Hella Black, a reacţionat.

Bărbatul locuieşte chiar în Oakland şi  pune la îndoială speculaţiile conform cărora frânghiile ar fi fost folosite pe post de echipament sportiv.

„Oamenii nu se antrenează în acest mod. Frânghia era legată sus de tot în copac”, a spus acesta, remarcând de asemenea şi că erau multe funii legate în acest mod.

Locul ales de cei care se află în spatele montării ştreagurilor n-a fost ales la întâmplare, ci are are simbolistica lui.

În zonă este arhicunoscut că lacul Merritt este locul predilect de întâlnire al comunităţii de culoare din oraş.

Acest incident reprezintă încă un act de agresiune rasială şi de „teroare din partea adepţilor supremaţiei albe”, dintr-o serie de evenimente recente care au avut un larg ecou în regiune, în opinia lui Simons.

Cu această ocazie, oamenii din Oakland şi-au amintit că în 2018, o femeie albă, supranumită pe reţelele de socializare „BBQ Becky”, a sesizat poliţia cu privire la doi bărbaţi afro-americani care făceau un grătar pe malul lacului.

Totodat, în acelaşi an, un bărbat alb supranumit „Jogger Joe” s-a oprit din alergat pentru a distruge refugiul unei persoane fără adăpost.

Trebuie subliniat şi contextul descoperirii funiilor… Ele au fost descoperite în timp ce aproape întregul stat California se află într-o stare de tensiune din cauza unor potenţiale violenţe rasiale.

Din această cauză, FBI şi Departamentul Justiţiei din California monitorizează investigaţiile cu privire la moartea a doi bărbaţi de culoare găsiţi spânzuraţi de copaci în Victorville şi Palmdale.

Autorităţile au declarat prima dată că afroamericanii s-ar fi sinucis. Rămâne de văzut care vor fi concluziile finale ale anchetei.

Nu este exclus ca ştreangurile din jurul lacului Merritt să poarte amprenta Ku Klux Klan (n.r. – KKK).

Ku Klux Klan este numele sub care sunt cunoscute mai multe organizații rasiste extremiste în SUA.

Prima a apărut după Războiul Civil American în 1865 în statul Tennessee (SUA), iar membrii ei susţineau superioritatea rasei albe.

De asemenea, nu de puţine ori ei îşi manifestau ura faţă de negri prin acte de violență extremă, din care nu lipseau spânzurarea sau incendierea.

La mijlocul anilor 1990, KKK s-a reactivat incendiind unele biserici ale populaţiei de culoare, dar acţiunile reprobabile au fost rapid reprimate de autorităţi.

sursa: Agerpres

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: