SUA: Incidentul s-a produs într-un cartier din nord-estul oraşului, când suspectul s-a apropiat de o femeie aflată la volanul unei maşini dintr-o intersecţie şi a împuşcat-o, după care a mers pe stradă şi a tras în direcţia unui autobuz, potrivit informaţiilor furnizate de poliţie.

Şoferul autobuzului a fost atins de gloanţe dar a reuşit să întoarcă autobuzul şi să se îndepărtează de atacator. Suspectul s-a îndreptat apoi spre un al doilea autovehicul, o Toyota Prius şi a deschis focul, ucigând şoferul.

Până la sosirea poliţiei, atacatorul s-a suit în Prius şi a accelerat ciocnindu-se de o maşină din trafic. În urma coliziunii, şoferul acesteia şi-a pierdut viaţa. Ofiţerii de poliţie l-au urmărit şi au reuşit să-l aresteze pe atacator.

Autorităţile nu au oferit imediat o explicaţie în privinţa motivaţiei împuşcăturilor sau a armei folosite.

Suspectul neidentificat a fost condus la spital, unde a rămas sub pază în timp ce a fost tratat de răni care nu îi pun în pericol viaţa.

Niciuna din victime, ambii bărbaţi, nu a fost identificată imediat.

Deşi rănit în piept, şoferul autobuzului a reuşit să se deplaseze până la o targă pentru a fi transportat de paramedici la spital, potrivit ziarului Seattle Times.

În ultimii ani, în SUA au loc tot mai multe astfel de atacuri.  Cel mai recent atac și SUA s-a produs în Chicago, în luna februarie. La momentul respectiv, un bărbat a deschis focul într-o suburbie din Chicago, nordul SUA, rănind mai multe persoane, între care patru poliţişti. Ulterior, mass-media locale au anunțat că atacatorul a fost arestat.  Atacul sângeros a avut loc la un an la o zi după comemorare unui an de la masacrul de la un liceu din Parkland, Florida, în care au murit 17 oameni, majoritatea adolescenți.

Seattle este cel mai mare oraș din regiunea numită Pacific Northwest a Statelor Unite ale Americii. Seattle este situat în partea de nord-vest a statului Washington, între Puget Sound și Lake Washington, la aproximativ 174 km (108 mile) de granița canadiano-americană.

 

Te-ar putea interesa și: