Evenimentul Zilei > Actualitate > Studiul care face lumină în privința vaccinării. Este așa cum au crezut toți
Studiul care face lumină în privința vaccinării. Este așa cum au crezut toți

Studiul care face lumină în privința vaccinării. Este așa cum au crezut toți

Un studiu efectuat în SUA relevă că persoanele care au primit serul împotriva coronavirusului sunt mult mai protejată față de cei care nu s-au vaccinat.

Persoanele vaccinate sunt protejate într-o măsură mult mai mare decât cele care nu s-au imunizat. Asta arată un studiu efectuat în SUA. Persoanele complet vaccinate sunt de 11 ori mai puţin susceptibile să moară din cauza COVID-19 şi de 10 ori mai puţin susceptibile să fie spitalizate, după ce varianta Delta a devenit varianta dominantă la nivel mondial.

Persoanele vaccinate sunt mult mai protejate decât cele care nu s-au imunizat

Datele sunt strânse din trei articole publicate de Centrele pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate publică din SUA, și subliniază în unanimitate eficacitatea continuă a vaccinurilor anti-COVID-19 împotriva formelor severe de coronavirus, conform Agerpres.

Acest anunţ a fost făcut a doua zi după dezvăluirea noii strategii a preşedintelui Joe Biden de a combate COVID-19, care include un decret ce obligă angajaţii marilor companii americane să fie vaccinaţi sau să facă un test de screening săptămânal.

„După cum am arătat, studiu după studiu, vaccinarea funcţionează”, a declarat directoarea CDC, Rochelle Walenksy, în cadrul unei conferinţe de presă.

Primul studiu a analizat sute de mii de cazuri de COVID-19 din 13 jurisdicţii americane în perioada 4 aprilie – 19 iunie, înainte ca varianta Delta să devină tulpină dominantă, şi le-a comparat cu cazuri de contaminare în perioada 20 iunie – 17 iulie.

Se studiază oportunitatea unei a treia doze

Între aceste două perioade, riscul ca o persoană complet vaccinată să fie infectată cu COVID-19 în comparaţie cu o persoană nevaccinată a crescut uşor, trecând de la 11,1 ori mai puţine şanse să fie infectată la 4,5 ori.

Protecţia împotriva spitalizării şi a decesului a rămas stabilă, însă a scăzut mai mult la persoanele cu vârsta peste 65 de ani decât la grupurile de indivizi mai tineri.

Autorităţile sanitare evaluează în prezent necesitatea unei a treia doze şi este probabil ca persoanele în vârstă să fie primele care o vor primi atunci când administraţia Biden îşi va lansa campania de rapel pe 20 septembrie.

Unul dintre studii, care a analizat eficacitatea diferitelor vaccinuri între iunie şi august în peste 400 de spitale şi centre de sănătate, a determinat că serul Moderna a fost cel mai eficient împotriva spitalizărilor (95%), faţă de cel de la Pfizer (80%) şi cel de la Johnson & Johnson (60%).

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: