STUDIUL care dă peste cap tot ce știai! Animalele care COMUNICĂ la fel cum o fac oamenii pe rețelele de socializare

STUDIUL care dă peste cap tot ce știai! Animalele care COMUNICĂ la fel cum o fac oamenii pe rețelele de socializare

Studiul care dă peste cap tot ce știai. Unele animale pot comunica la fel cum oamenii se folosesc de reţelele de socializare.

Rinocerii pot detecta sexul, vârsta şi disponiblitatea sexuală în excrementele lor, potrivit unui studiu care arată că aceste mamifere se folosesc de materiile lor fecale, la fel cum oamenii se folosesc de reţelele de socializare, relatează AFP, potrivit agerpres.ro. 

Cercetători din  Africa de Sud şi Germania au realizat un studiu surprinzător despre rinoceri. Ei au analizat mirosul excrementelor de rinoceri albi care trăiesc în libertate în rezervaţia Hluhluwe-umfolozi din KwaZulu Natal, în Africa de Sud. Au recreat aceste mirosuri în laborator şi le-au răspândit în rezervaţie pentru a observa reacţia masculilor.

Așadar, animalele se folosesc de urina lor pentru a comunica, însă rolul materiilor fecale nu este la fel de clar.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform studiului,  când rinocerii au adulmecat un miros asociat unui mascul intrus, au încercat să urmărească mişcările potenţialului rival. În schimb când au adulmecat un miros de femelă, masculii au zăbovit îndelung analizând acest "parfum" care pentru ei evocă dorinţa de împerechere.

Potrivit cercetătorilor, aceste rezultate sugerează că mirosul de balegă "transmit informaţii cheie", precum vârsta sau sexul animalului, iar în privinţa femelelor dacă sunt sau nu în călduri.

"Este posibil ca locurile în care se depun excrementele să fie utilizate la fel cum noi folosim reţelele sociale, pentru a transmite mesaje celorlalte exemplare, asemeni unor postări", se arată în acest studiu apărut în Proceedings B al Royal Society britanice.

Rinocerul alb este extrem de miop, astfel încât se bazează foarte mult pe mirosuri pentru a descifra mediul înconjurător, încheie studiul.

În 2011, în Africa de Sud au fost ucişi 443 rinoceri iar în anul 2010 au fost ucişi 333 de rinoceri. Acest animal este des vânat de oameni, iar când e stârnit, poate ataca mortal, folosindu-se de cornul de aprox. 25 cm.