Studiu revoluţionar. Cum putem reduce vârsta biologică cu trei ani în doar opt săptămâni

Studiu revoluţionar. Cum putem reduce vârsta biologică cu trei ani în doar opt săptămâni

Într-un prim studiu, cercetătorii au întors ceasul biologic la 43 de bărbați adulți sănătoși, cu până la trei ani și în doar opt săptămâni. Metodele folosite au dat rezultate incredibile, anunță oamenii de știință

În studiul clinic randomizat, controlat, toți voluntarii aveau vârste cuprinse între 50 și 72 de ani și au fost supuși unui regim forma din: dieta, somn, exerciții fizice și intervenții cu privire la momentele de relaxare obligatorii.

Ce ştim despre „ceasul de îmbătrânire”

Îmbătrânirea biologică este un termen general folosit pentru a descrie efectul cumulativ al deteriorării și pierderii funcției asupra celulelor, țesuturilor și organelor noastre. În acest sens, cercetătorii  au dezvoltat un „ceas de îmbătrânire” care citește vârsta biologică a unui organism direct din expresia genei sale. Este numit ceasul epigenetic al lui Horvath.

Ceasul de îmbătrânire permite cercetătorilor să prezică efectele pro și anti-îmbătrânire ale variantelor genetice și a diferiților factori externi de la o vârstă fragedă. Ceasul de îmbătrânire a arătat, de asemenea, că genele răspunsului imun, precum și semnalizarea neuronilor, sunt semnificative pentru procesul de îmbătrânire.

Ne puteți urmări și pe Google News

Îmbătrânirea este un factor primar în bolile cronice, inclusiv cancerul, neurodegenerarea, diabetul de tip doi și bolile cardiovasculare, astfel încât cercetătorii au dorit să testeze cât de eficientă ar fi ajustarea dietei și a stilului de viață în ceea ce privește echilibrarea metilării ADN și, astfel, încetinirea sau revenirea înapoi , ceasul biologic.

Cercetătorii au descoperit că o reducere imediată și profundă a vârstelor biologice ale voluntarilor era, într-adevăr, posibilă

Regimul a solicitat o dietă nespecifică pe bază de carne slabă, pește și plante, dar a fost predominant centrată pe plante. Aportul de proteine ​​animale dense în nutrienți, cum ar fi ficatul și ouăle, a fost limitat, la fel ca și consumul de carbohidrați. Voluntarii au aderat, de asemenea, la un program ușor de post intermitent „pentru a reduce ciclul glicemic”.

În plus, participanților li s-au administrat doze mari de substanțe nutritive, cum ar fi acidul folic, betaina, precum și vitaminele C și A și, și-au completat dietele cu fructe, pulbere de legume și o doză mare (40 milioane CFU) de probiotic, Lactobacillus plantarum 299v. L. plantarum.

Pe lângă intervențiile lor dietetice, participanții s-au angajat, de asemenea, în minimum 30 de minute de exerciții pe zi, cinci zile pe săptămână, până la o intensitate de 60 până la 80% din efortul maxim perceput. De asemenea, au practicat exerciții de respirație de două ori pe zi pentru reducerea stresului și li s-au dat instrucțiuni stricte pentru a dormi cel puțin șapte ore pe noapte.

După doar opt săptămâni studiul, realizat de Institutul de Cercetare Helfgott, a constatat o reducere cu trei ani a vârstei biologice

„Este unic acest program dietetic și de stil de viață sigur, non-farmaceutic, a grupului de control, care reușit reducerea vârstei. În prezent, înscriem participanți la un studiu mai amplu, care ne așteptăm să confirme aceste constatări ”, spune autorul principal, Kara Fitzgerald.

Autorii afirmă că întârzierea îmbătrânirii cu 2,2 ani ar putea economisi 7 trilioane de dolari peste cincizeci de ani. „Acest studiu oferă prima perspectivă asupra posibilității de a utiliza modificări naturale pentru a ne îmbunătăți starea de bine și poate chiar longevitatea”, a spus co-autorul și epigeneticianul Moshe Szyf. În constatările lor, autorii recunosc limitările cercetărilor lor și solicită „grupuri de studiu mai mari, şi din alte categorii în afară de bărbații de vârstă mijlocie”. scrie news.freeads.