Editura Evenimentul si Capital

STUDIU INEDIT. Ziua în care FURIA LA VOLAN atinge COTA MAXIMĂ. Psiholog: Nu educaţia determină ATITUDINEA AGRESIVĂ, ci TIPUL de maşină condus

Agresivitatea la volan poate duce la acte cu consecinţe foarte grave
Autor: | | 6 Comentarii | 4122 Vizualizari

Într-o anumită zi a săptămânii, la o oră fixă, apar cele mai multe acte violente între şoferii care s-au enervat unii pe alţii în trafic. Un studiu inedit a fost dat publicităţii în dimineaţa aceasta. Cercetarea vă indică momentul din săptămână când este cel mai bine să vă impuneţi să fiţi calm, pentru că toţi şoferii din jur sunt la cote maxime de stres şi riscul apariţiei unui conflict e imminent. De asemenea, psihologii au determinat cum influenţează tipul de maşină condus atitudinea agresivă în trafic.

Dacă este o anumită oră într-o anumită zi a săptămânii şi un şofer cu un anumit tip de maşină vă taie agresiv calea în trafic, este bine să vă gândiţi de cinci ori înainte să-i răspundeţi agresiv pentru că riscaţi să intraţi într-un conflict violent care să meargă dincolo de aşteptări, cu efecte dramatice.

Psihologii de la Asociatia de Psihologie si Siguranta Rutiera PsihoTrafiQ sunt cei care au anunţat că au determinat momentul din săptămână când şoferii din România sunt la cote maxime de nervozitate în trafic şi există cel mai mare risc să apară conflicte violente sau accidente.

Lipsa experienţei la volan face ca tinerii să fie categoria cea mai agresivă în trafic, explică doctorul în psihologie Mihaela Rus, presedintele Asociatiei “PsihoTrafiQ”.

Psihologul Mihaela Rus, care este şi profesor universitar, a explicat că persoanele agresive la volan se încadreaza din punct de vedere psiholog în categoria comportamentului de tip A, adică sunt acele persoane impulsive care au, în general, un temperament coleric, caracterizate prin competitivitate accentuată.

Acest tip de personalitate, dublată de lipsa experienţei la volan face ca şoferii mai tineri să fie autorii celor mai mlte scandaluri şi agresiuni în trafic.

"Din punct de vedere al vârstei, am observat o frecvenţă mai mare, atunci când vine vorba de agresivitate la volan, la tineri.

Aceştia îşi gestionează mai greu comportamentul agresiv din cauza lipsei de experienţă rutieră şi a indicelui de maturitate rutieră scăzut şi au tendinţa de a răspunde agresiv în trafic.

Persoanele mai în vârstă sunt mai defensive în trafic deoarece au acumulat experienţă rutieră suficientă, astfel încât să îşi gestioneze mai bine emoţiile”, declară doctorul în psihologie Mihaela Rus.

Pe lângă faptul că au stabilit, din punct de vedere statistic, când este momentul din săptămână în care izbucnesc cele mai multe incidente violente în trafic, psihologii au mai aflat şi că tipul de maşină condus determină riscul unor acte de agresiune.

Aşadar, dacă este acea zi a săptămânii şi şoferul agresiv conduce un anumit tip de maşină e mai bine să evitaţi să răspundeţi violent pentru că puteţi intra într-un conflict cu consecinţe nebănuite, în sensul rău al cuvântului.


Cu cât e mai mare şi mai puternică maşina, cu atât este şoferul mai agresiv în trafic, spun psihologii care au prezentat studiul citat.

LOVITURA pentru romanii cu CREDITE! EURO a atins un nou RECORD! Ce anunta BNR

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI