Evenimentul Zilei > Actualitate > Unde este viitorul dacă studenții arunca istoria la gunoi. Încă un caz care a şocat lumea. FOTO
Unde este viitorul dacă studenții arunca istoria la gunoi. Încă un caz care a şocat lumea. FOTO

Unde este viitorul dacă studenții arunca istoria la gunoi. Încă un caz care a şocat lumea. FOTO

Un nou caz care ne pune pe gânduri s-a petrecut la Universitatea Oxford. Decizia a revoltat multe persoane şi oficiali din Marea Britanie.

Un grup de studenți de la Universitatea Oxford a votat să scoată un portret al reginei din camera sa comună deoarece este prea „colonial”.

Se pare că s-a luat această decizie deoarece unii studenți cred că ea reprezintă „istoria colonială recentă”.  Președintele Magdalen College a declarat că grupul nu reprezintă universitatea, dar decizia a fost deja criticată de către gazda TV Piers Morgan și secretarul pentru educație Gavin Williamson – care au numit-o „absurdă”.

Imaginea Reginei, emblema statului, nu mai este dorită pe pereții instituţiei

Membrii absolvenți ai comitetului Centre Wired Room este o organizație de studenți absolvenți. Nu reprezintă colegiul, a scris pe Twitter președintele , Dinah Rose QC.

„În urmă cu câțiva ani, în jurul anului 2013, au cumpărat o copie a unei fotografii a reginei pentru a decora camera comună, iar acum au votat pentru a-l elimina. Ambele decizii sunt ale lor, nu ale Colegiului.

A votat pentru a elimina un portret al reginei din camera comună a Magdalen College de la Universitatea din Oxford.

Dinah Rose a spus că „susține cu tărie libertatea de exprimare și dezbaterile politice, precum și dreptul MCR la autonomie. Poate că vor vota pentru a-l pune din nou la loc sau poate că nu. Între timp, tabloul va fi scos în siguranță, a adăugat ea.

Site-ul politic Guido Fawkes a raportat că decizia de a retrage portretul a trecut cu o „majoritate substanțială”

Acesta a spus că i s-au prezentat procese-verbale ale ședinței comitetului și că grupul a concluzionat: „pentru unii studenți reprezentările monarhului și monarhiei britanice reprezintă istoria colonială recentă”. Şi, se pare că studenții se uită la înlocuirea imaginii cu „ a altor persoane influente și inspiraționale”.

Williamson a declarat că decizia de a elimina imaginea a fost „pur și simplu absurdă”. El a scris pe Twitter: „Ea este șeful statului și un simbol al celor mai bune lucruri din Marea Britanie. În timpul lungii sale domnii a lucrat neobosit pentru a promova valorile britanice în întreaga lume”.

Piers Morgan, de asemenea, a atacat această mișcare printr-un tweet: „FFS. Acești nebuni treziți sunt dincolo de parodie. Sunt nişte nesăbuiți insolenți?”, a scris realizatorul TV, potrivit newscombo.