Editura Evenimentul si Capital

Studenţii care nu se mulţumesc doar cu cursuri şi examene. Actele de voluntariat din timpul studenţiei: „vor face diferenţa în carieră”

Autor: | | 1 Comentarii | 1342 Vizualizari

Pe lângă examene şi cursuri, studenţii au la dispoziţie şi alte activităţi menite să îi ajute în conturarea viitoarei cariere. Voluntariatul în asociaţiile studenţeşti sunt de multe ori o rampă de lansare pentru studenţii dornici de afirmare, sunt de părere cei implicaţi.

Nu puţini sunt studenţii care se feresc de munca voluntară, considerând-o inutilă. Sunt însă studenţi care povestesc cu mândrie activitatea voluntară din cadrul asociaţiilor studenţeşti. Aceştia sunt convinşi că deşi nu primesc avantaje financiare imediate îşi construiesc o viitoare carieră de succes.

Andrei Buga este student în anul III la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti şi în anul II de facultate a decis să intre în Asociaţia Studenţilor la Istorie Dacia. Studentul ne-a spus că a luat această decizie pentru că îşi dorea să să facă ceva mai mult decât să meargă la cursuri şi să înveţe pentru examene. Andrei nu regretă alegerea făcută şi mărturiseşte că voluntariatul în cadrul ASID l-a ajutat foarte mult până acum şi este de asemenea convins că îl va ajuta şi în viitor. Acesta consideră că cel maI important beneficiu pe care ţi-l oferă voluntariatul în cadrul unei asociaţii studenţeşti este îmbogăţirea CV-ului: „oriunde te-ai angaja după facultate te vor întreba de voluntariatul făcut în timpul facultăţii” a declarat studentul.

Experienţa din cadrul ASID l-a ajutat deja pe tânăr să obţină un internship în domeniu, internship care de asemenea în opinia studentului va fi o piatră de temelie la CV.

Pe lângă ajutorul în viitoarea carieră, Andrei punctează şi beneficiul imediat pe care ţi-l aduce activitatea dintr-o asociaţie studenţească: “este foarte important pentru un student care a venit din provincie să intre într-un colectiv, o asociaţe studenţească îţi oferă un cadru de socializare “ este de părere studentul.

Andrei spune că asociaţia i-a însuşit abilităţi de PR datorită faptului că a primit sarcina coordonării online.

Cu un an de vechime în cadrul Asociaţie Studenţilor la Istorie-Dacia, tânărul îi sfătuieşte pe proaspeţii studenţi atât de la istorie cât şi de la alte facultăţi să nu stea prea mult pe gânduri şi să aplice pentru a deveni membri ai unei asociaţii studenţeşti: “ este important să facă voluntariat cu dăruire şi implicare pentru că activităţiile de genul acesta din timpul studenţiei vor face diferenţa în carieră “ mărturiseşte studentul care va continua să facă voluntariat şi în anul terminal.

Nici viitorii jurişti nu se dau în lături de la munca voluntară, Valentin Muşat este student în anul III la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi este membru al Asociaţiei Studenţilor în Drept din anul II de studiu. Acesta a considerat că pentru o viitoare carieră în domeniul juridic voluntariatul este un mijloc de dezvoltare: “Am intrat în asociaţie fiincă îmi doream să mă implic în activităţile studenţilor, îmi doream să cunosc oameni şi să aduc un plus de experinţă în viaţa mea “ motivează tânărul alegerea de a fi voluntar în cadrul asociaţiei.

Ce studii avea, de fapt, Elena Ceaușescu. Ce scria pe diploma ei si cum a reusit sa PACALEASCA pe toata lumea!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Educaţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI