Evenimentul Zilei > Actualitate > Studenţii care împart zâmbete. Gestul incredibil al tinerilor care nu au uitat ce înseamnă a dărui
Studenţii care împart zâmbete. Gestul incredibil al tinerilor care nu au uitat ce înseamnă a dărui

Studenţii care împart zâmbete. Gestul incredibil al tinerilor care nu au uitat ce înseamnă a dărui

Indiferent de poziţia socială sau mediul în care locuiesc, milioane de copii îl aşteaptă în fiecare an pe Moş Crăciun. Chiar dacă pentru unii vine cu cadouri scumpe, micuţii din orfelinate nici nu visează la aşa ceva. Există însă persoane care din puţinul lor se gândesc să ofere un zâmbet în preajma sărbătorii „Naşterii Domnului”. Pentru al zecele an consecutiv, o asociaţie studenţească bucureşteană oferă sprijin copiilor de la Complexul de Servicii Sociale „Sfântul Nicolae”.

Chiar dacă mai sunt trei săptămâni până la Crăciun, studenţii din cadrul Asociaţiei Studenţilor la Istorie „Dacia” au demarat deja o campanie umanitară menită să aducă bucurie copiilor de la Complexul de Servicii Sociale „Sfântul Nicolae”. Proiectul caritabil denumit „Serata de Crăciun” îşi propune printr-o gamă de acţiuni strângerea de fonduri şi de produse pentru micuţii defavorizaţi.

Studenţii au dat startul acestui proiect printr-o campanie de donare de sânge care a debutat pe data de 25 noimbrie.  Voluntarii vor putea dona sânge până pe 8 decembrie, iar bonurile de masă oferite de Spitalul Floreasca vor fi donate Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Nicolae” în scopul achiziționării de alimente. Cadouri pentru cei mici vor fi cumpărate din banii strânși în seara de 2 decembrie când Cinema Patria va fi gazda unei seri cinematografice în care va rula pelicula „La Grande Bellezza”.

În perioada 2-10 decembrie studenţii vor vinde prăjituri şi băuturi calde în incinta Facultăţii de Istorie pentru mărirea bugetului dedicat copiilor, iar cei care doresc să doneze sunt așteptați pe 4 decembrie la împodobirea bradului în holul facultăţii de Istorie.
Tinerii vor încheia seria de evenimente cu o petrecere caritabilă pe 9 decembrie în club Hangover şi cu o serbare de Crăciun pentru cei mici în data de 11 decembrie în sala de marmura a Facultăţii din Istorie. Însuși Moș Crăciun va fi acolo pentru a oferi copiilor cadouri.

Fiind la a zecea ediţie, studenţii povestesc cu emoţie despre experienţele din anii trecuţi când au reușit să aducă un dram de fericire unor copii cu care viaţa nu a fost prea darnică: „Poate părea un simplu gest tradițional, dar atunci când îl faci cuiva care se bucură de acele lucruri doar o dată pe an, totul capătă o cu totul altă semnificație. Orfanii de la Centrul de plasament „Sf. Nicolae” nu primesc zilnic jucării și dulciuri. Le-am văzut fericirea din ochi, dar tot cred că este imposibil să ne imaginăm ce înseamnă cu adevărat pentru ei aceste clipe. Este o mobilizare extraordinară. Pe lângă efortul continuu de a găsi sponsori și cadouri, membrii asociației donează sânge, iar bonurile de masă primite ajung la orfelinat. Este ca și cum ai dărui niște picături din tine. Îi așteptăm alături de noi pe toți cei care vor să-l trimită pe moș Crăciun acolo unde nu există părinți.” a declarat studentul Andrei Buga, membru în Asociația Studenților la Istorie „Dacia”.

Studenţii îi aştepată pe cei care vor să se alăture campaniei la sediul Asociaţiei Studenţilor la Istorie "Dacia" din incinta Facultaţii de Istorie a Universităţii Bucureşti, în perioada 2-11 decembrie, intervalul orar 10.00 – 18.00.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: