Evenimentul Zilei > Actualitate > Studenţi, poftiţi la joburi! Târgul de joburi „Zilele Carierei” își deschide porțile
Studenţi, poftiţi la joburi! Târgul de joburi „Zilele Carierei”  își deschide porțile

Studenţi, poftiţi la joburi! Târgul de joburi „Zilele Carierei” își deschide porțile

Ministerul Tineretului și Sportului, în parteneriat cu Universitatea Titu Maiorescu și Uniunea Studenților din România organizează în perioada aprilie-mai 2015 târgul de joburi „Zilele Carierei”.

Târgul de joburi „Zilele Carierei” se va desfăşura în cinci mari oraşe ale ţării şi face parte din proiectul „Start în carieră – Bune practici europene în consilierea profesională a studenților români”.

Târgul de joburi,  destinat studenților și masteranzilor, își propune să le prezinte acestora oportunitățile existente pe piața muncii și să le faciliteze accesul în companii multinaționale și locale de top.

Startul va fi dat la București, pe data de 24 aprilie 2015, în cadrul Universității Titu Maiorescu.

 Următoarele evenimente vor avea loc la: Timișoara- 29.04.2015,  Iași- 06.05. 2015, Craiova- 15.05.2015 şi Cluj- 22.05.2015. Toate întâlnirile se desfăşoară în Casa de Cultură a Studenților din oraşele respective.

Companiile care s-au alăturat proiectului și care vor fi prezente la târgul de joburi din București sunt: Adecco, Bitdefender, Cora Romania, Genpact,  HRSolutions,  NOD, Telekom, Țiriac Auto, UPC Romania, Walter Services.

 

Lansat în luna aprilie 2014 pentru o perioadă de 20 de luni, proiectul are ca obiectiv general corelarea educației și învățării cu cerințele companiilor angajatoare. Un prim pas a fost reprezentat de demararea în luna februarie 2015 a sesiunilor gratuite de consiliere și orientare profesională, oferite unui număr de 5000 de studenți la nivel național.

 

În cadrul celor 13 centre de consiliere înfiintate în principalele universități din țară, studenții beneficiază de sprijin din partea consultanților în carieră și a experților în recrutare și selecție de personal în ceea ce privește: descoperirea propriilor abilități și competențe, luarea deciziilor referitoare la traseul profesional, stabilirea unor obiective profesionale clare și relevante.

 

Târgul de joburi desfășurat în această primăvară în cele 5 orașe ale țării le oferă tinerilor șansa de a pune în practică tot ceea ce au acumulat în cadrul ședințelor de consiliere în carieră.

 

În plus, platforma online din cadrul portalului proiectului www.startincariera.ro vine în sprijinul studenților înscriși în programul de consiliere, cu o gamă largă de resurse extrem de utile pentru dezvoltarea carierei lor – teste de autocunoaștere, informații referitoare la succesul în carieră, tendințe ale pieței muncii, marketing și branding personal etc.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: