Un nou scandal la Facultatea de Drept. Zeci de studenți riscă să fie exmatriculați

Un nou scandal la Facultatea de Drept. Zeci de studenți riscă să fie exmatriculați Amenzi de până la 200.000 de lei pentru vânzarea sau cumpărarea de lucrări. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Zeci de studenți de la Facultatea de Drept ai Universității București au fost propuși spre exmatriculare pentru că au fraudat mai multe examene.

Mai mulți studenți de la Facultatea de Drept a Universității București au fost propuși spre exmatriculare deoarece au fraudat mai multe examene, susțin surse din rândul elevilor pentru Edupedu.ro.

Concret, studenții au comunicat pe Whatsapp metodele prin care ar putea să fraudeze examenele online.

„Sunt două grupuri alcătuite de studenți din anul I unde rezolvau în comun subiectele, existau schimburi și chiar filmulețe în care unii studenți explicau metode de copiere și cum să își așeze ecranele astfel încât să aibă acces la o sursă de inspirație”, au explicat sursele pentru Edupedu.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Săptămâna trecută, Facultatea de Drept a fost implicată într-un alt scandal după ce un examen susținut simultan de aproape 800 de studenți a fost anulat. Potrivit decanului, subiectele primite de studenți erau identice în proporție de 90% cu cele date la un examen anterior.

Zeci de studenți de la Facultatea de Drept, propuși spre exmatriculare pentru că au fraudat niște examene

„Examenul inițial a fost astfel organizat încât nici măcar nu se poate identifica dacă a fost fraudat”, a declarat decanul Facultății de Drept.

Într-o înregistrare apărută  în spațiul public, profesoara se plângea studenților: „Să nu pot să țin cursul, să ajung să plâng în fața studenților mei, în halul ăsta mă toacă de două săptămâni de nu mai pot, nu mai pot. Nu am făcut niciun rău nimănui, niciunui coleg de facultate, s-au depus memorii împotriva mea acum doi ani de către asistenta mea și nu i-am făcut niciun rău, nimic absolut. N-am făcut niciun rău niciunui student niciodată în viața mea. De ce sunt prigonită în halul acesta nu pot să înțeleg, probabil că se dorește să mă aducă în starea de a pleca eu. Nu o să plec, că ajung în instanță și în presă, vă rog să mă iertați, dar nu mai pot, nu mai pot… de două săptămâni sunt tocată în ultimul hal”.

„Reacția doamnei profesor Cristea este nejustificată și excesivă, dacă mesajul față de care reacționează provine de la mine așa cum pare să spună doamna profesor, acela era un mesaj neutru în care indicam pur și simplu modul de desfășurare a examenului pe care doamna profesor urma să-l dea în următoarele zile, fără niciun fel de critică, pur și simplu erau câteva indicații despre modul de susținere al examenului și atâta tot. Erau câteva indicații despre cum ar trebui să se acționeze camerele de supraveghere, cum ar trebui să se facă prezența inițială cu verificarea identității și cum să se furnizeze înregistrarea care să ateste aceste proceduri către conducerea facultății, nu au existat alte apelative, informații, injoncțiuni, nimic altceva decât această listă de instrucțiuni esențiale de organizare a examenului”, a spus decanul Răzvan Dincă, potrivit sursei citate.

Scandal similar în urmă cu doar o săptămână

„Examenul inițial a fost astfel organizat încât nici măcar nu se poate identifica dacă a fost fraudat. Temeiul anulării nu este fraudarea examenului inițial, ci este organizarea defectuoasă a examenului inițial cu încălcarea regulilor din normativele menționate anterior care urmăresc asigurarea unei evaluări corecte, obiective și relevante și interzicerea nu doar a fraudei, ci și a favorizării fraudei. Avem o anomalie statistică absolută a rezultatelor, avem o anomalie statistică a timpului de lucru mediu: mulți studenți au ieșit din examenul (de o oră) după 20 de minute, marea majoritate aproape au terminat după jumătate din timpul de lucru.

Rezultă cel puțin că subiectele nu au fost adaptate ca grad de dificultate la timpul de lucru și nivelul cunoștințelor evaluate. Ele nu au fost adaptate pentru că erau identice cu cele de la examenul anterior în proporție de 90%. Examenul s-a reluat în cursul acestei săptămâni pe serii, prima serie de aproape 150 de studenți a susținut deja examenul, urmează a doua serie azi și apoi mâine cu aproximativ 3 serii de câte 200 de studenți, supravegheați cu toată mobilizarea colectivului de Teoria generală a dreptului, cu excepția doamnei profesor Cristea care este indisponibilă pe motive medicale”, a mai precizat decanul facultății