Evenimentul Zilei > Actualitate > Strigătul de disperare al unui copil român. Maltratat de familie, salvat de carabinierii italieni
Strigătul de disperare al unui copil român. Maltratat de familie, salvat de carabinierii italieni

Strigătul de disperare al unui copil român. Maltratat de familie, salvat de carabinierii italieni

Un copil român, trimis la cerșit de proprii părinți, și-a strigat disperarea și a cerut ajutorul autorităților italiene.

Este o poveste tristă îl are ca protagonist pe un copil român, în vârstă de 11 ani, care trăiește în Italia. Având o viață chinuită, trimis la cerșit, de proprii părinți, agresat, și-a făcut curaj și a apelat la ajutorul carabinierilor cerând să fie salvat de cei care îl abuzează.

Familia de români trăiește într-o tabără de nomazi, la Tor Sapienza, în Roma. Deși are 11 ani, micuțul nu a fost lăsat să meargă la școală, ci a fost pus să facă bani pentru întreținerea părinților și a celorlalți frați. Zi de zi a fost nevoit să iasă pe stradă și să hoinărească din loc în loc cerșind câte un bănuț pentru cei care și-au bătut joc de el.

Fiind cel mai mic, a devenit victima nu doar a părinților care îl agresau de fiecare dată când nu-și făcea „norma” și nu aducea suficienți bani, ci și a fraților mai mari. Mama le ordona celorlalţi fraţi „să-l pedepsească” atunci când se întorcea în tabăra de nomazi.

De multe ori, femeia în vârstă de 36 de ani, îl bătea și îl împiedica să doarmă, noaptea când ajungea acasă.

Ani de abuzuri din partea mamei şi fraţilor

Sătul de viața pe care o ducea, băiatul a intrat într-o secţie de poliţie din San Basilio, potrivit leggo.it și a cerut ajutorul carabinierilor. Aceștia s-au trezit, în holul de așteptare cu un băiat subnutrit, speriat, plin de vânătăi, care plângea. După ce s-a liniștit, acesta le-a povestit despre chinurile pe care este nevoit să le îndure și le-a cerut ajutorul, spunând că nu vrea să se mai întoarcă la familie.

„După clasa a cincea am vrut să continui să învăţ, dar nu mai voiau să mă trimită la școală, ci să mă facă să lucrez. Nu pot nici să mă odihnesc pentru că mama mă bate dacă dorm. Mă bat cu violenţă de patru ani. Acum mi-a ajuns, e suficient, luaţi-i”, ar fi spus copilul, conform presei italiene.

Cazul a fost preluat de autoritățile italiene care au reținut-o pe mama denaturată și au închis-o pentru violență.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: