Strategii pentru utilizarea eficientă a suprafețelor în depozit

Strategii pentru utilizarea eficientă a suprafețelor în depozit

Există o gamă largă de lucruri de luat în considerare atunci când vrei să-ți îmbunătățești eficiența operațională în depozit. De exemplu, ar trebui să revizuiești aspectul depozitului, să te gândești la introducerea unor echipamente de manipulare a mărfurilor, la folosirea unor echipamente de depozitare, la instalarea unor sisteme de rafturi metalice depozitare paleți, la implementarea unor soluții de automatizare și la strategii privind gestionarea și execuția muncii.

Aspectul depozitului

Revizuirea aspectului depozitului pentru îmbunătățirea sa semnificativă ocupă un loc important în lanțul de aprovizionare. Contează de asemenea și metodele adaptate pentru alegerea, gestionarea și depozitarea stocurilor.

Prin îmbunătățirea aspectului depozitului se pot atrage mai mulți clienți și se poate crește cota de piață. Depozitul nu este doar un loc unde se stochează mărfurile, ci și un loc în care angajații pot lucra cu ușurință și în siguranță. Prin urmare, este importantă optimizarea internă a fluxului depozitului. Asta înseamnă optimizarea întregului flux de mărfuri din depozit, organizarea produselor în funcție de specificațiile lor, utilizarea de stivuitoare și alte echipamente pentru deplasare acestora, în zonele necesare, pe culoare, fără nicio dificultate.

Prin îmbunătățirea structurii operaționale, respectiv prin folosirea unor soluții de software adecvate și instrumente de optimizare a depozitelor, procesele din tip picking sunt mai ușor de învățat chiar și de către lucrătorii fără experiență. Aceștia pot fi instruiți în doar câteva zile, deci nu mai este nevoie de persoane specializate, care sunt greu de găsit de către angajatori. Uneori instruirea unui lucrător poate dura și 2 luni, mai ales dacă soft-ul este prea complicat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prin implementarea unor soluții de automatizare (de soft-uri eficiente pentru managementul depozitului) se poate îmbunătăți producția și reduce semnificativ costurile. În acest fel se elimină o mare parte din problemele actuale și se crește performanța în afacere. Statisticile arată că această strategie ajută la creșterea producției cu 44% și la reducerea costurilor cu 54%.

Sistemele de rafturi metalice

Ca metodă eficientă de depozitare a produselor și a mărfurilor, ai putea alge rafturi metalice pentru încărcături medii și grele sau rafturi metalice depozitare paleți.

Stivuirea mărfurilor pe aceste sisteme de rafturi îți oferă multe avantaje, ce includ:

  • Utilizarea eficientă a suprafeței depozitului, economisirea de spațiu
  • Dispunerea de un sistem de depozitare optim, bine coordonat
  • Stocarea în mod eficient a mărfurilor paletizate
  • Posibilitatea de a îmbina foarte bine sistemul de rafturi cu utilajele
  • Maximizarea performanței și eficienței depozitului.

Dacă alegi rafturi mobile, ai avantajul de a salva din spațiul alocat culoarelor. În plus, poți folosi și rafturi metalice mai mici, sau rafturi metalice pentru flux, utile pentru transportul unor produse mai rapid.

Dacă ai de depozitat țevi sau mărfuri lungi, atunci ai nevoie de sisteme de rafturi în consolă, care sunt foarte rezistente și durabile în timp.

Echipamente de manipulare a mărfurilor

Pentru reamenajarea depozitului, sau o proiectare mai bună a acestuia, ar trebui să analizezi și ce echipamente de manipulare ar trebui să achiziționezi. Pentru o utilizare eficientă a depozitului și o reducere a timpului de lucru, ai nevoie și de echipamente necesare pentru transportul mărfurilor și a produselor.

Există rafturi metalice care sunt foarte practice și bune pentru manipularea cu un stivuitor.

Echipamentul de manipulare a mărfurilor este relativ ieftin, iar alegerea lui depinde de tipul de depozit sau industrie. Selectarea sa se face în funcție de caracteristicile mărfurilor și ale produselor și în funcție de tipul de afacere. De pildă, pentru produsele cu volum redus, poți achiziționa echipamente ușoare, cum ar fi cărucioarele. În cazul unor încărcături mai mari, poți alege paleți și stivuitoare.

Gestinarea muncii și reducerea costurilor

În ceea ce privește gestionarea muncii, ai putea aplica o strategie simplă, dacă acest lucru este posibil și anume să încerci o cooperare mult mai eficientă cu furnizorii de produse. De exemplu ai putea să stabilești exact ora de sosire a acestora la depozit, pentru a putea organiza mai bine activitatea și personalul la fața locului, pentru acest moment. Astfel de detalii sunt importante, deoarece poți face anumite pregătiri din timp, la fața locului, având anumite notificări și detalii în avans.

Și alegerea celor mai buni furnizori este o idee grozavă, iar asta se face analizând calitatea și rapiditatea servicilor acestora.