Evenimentul Zilei > Politica > Strategia perfidă a PSD! Cum vrea să-i facă de râs pe miniștrii lui Orban!
Strategia perfidă a PSD! Cum vrea să-i facă de râs pe miniștrii lui Orban!

Strategia perfidă a PSD! Cum vrea să-i facă de râs pe miniștrii lui Orban!

Miniștrii Guvernului Orban 2 vor intra, la începutul săptămânii viitoare în malaxorul comisiilor parlamentare. Vreme de trei zile, cei 16 candidați de pe lista lui Ludovic Orban, vor trebui să răspundă tirului de întrebări pe care îl pregătesc, în principal, parlamentarii PSD. Dacă la primele audieri, în toamna trecută, miza era ca Guvernul să obțină cât mai multe avize favorabile, pentru a primi votul de învestitură, de această dată scopul urmărit este cel contrar. Cabinetul Orban 2 trebuie să pice în Parlament, pentru a mai face un pas spre anticipate.

Așa cum a fost propus, programul audierilor pare făcut special pentru a permite transmisia în direct, de către posturile de televiziune și pe internet a dezbaterilor în integralitatea lor.

victor costache
MINISTRUL SANATATII, VICTOR COSTACHE

PSD-ul, care deține majoritatea în cele două structuri de conducere ale Parlamentului, are tot interesul s-o facă pentru a scoate în evidență eventuala lipsă de pregătire, gafele și bâlbele candidaților propuși de Ludovic Orban, astfel încât aceștia să dea prost în fața publicului.

De altfel, potrivit unor surse parlamentare, reprezentanții principalului partid de Opoziție se pregătesc să lanseze tiruri extrem de dure împotriva miniștrilor liberali și vor face tot ce le stă în putere pentru a-i pune în dificultate și pentru a-i face de râs.

De această dată, ei au muniție nouă, cele 25 de ordonanțe adoptate în ultima ședință de Guvern, dinainte de moțiunea de cenzură, împrumuturile contractate de Ministerul Finanțelor, controalele, considerate ilegale, ale Ministerului Dezvoltării, la primarii PSD, pe investițiile PNDL, controversata reformă a sistemului de Sănătate, majorarea pensiilor cu 40% în septembrie și a alocațiilor pentru copii,  ordonanța privind alegerile anticipate etc.

Eșecul la învestitură, încă un pas spre anticipate

Țintele preferate în comisiile parlamentare reunite vor fi, și de această dată, Florin Cîțu, ministrul finanțelor, Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, Violeta Alexandru ministrul Muncii cărora, cu siguranță, li se va alătura și Victor Costache de la Sănătate.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: