Evenimentul Zilei > Politica > Strategia PSD pentru înlăturarea Guvernului Cîțu. Ciolacu scoate așii din mânecă
Strategia PSD pentru înlăturarea Guvernului Cîțu. Ciolacu scoate așii din mânecă

Strategia PSD pentru înlăturarea Guvernului Cîțu. Ciolacu scoate așii din mânecă

Marcel Ciolacu, președintele PSD  a devoalat, luni seara, scenariile luate acum în calcul de social-democrați în vederea demiterii lui Florin Cîțu din funcția de prim ministru.

Ciolacu spune că există două strategii de acțiune împotriva Guvernului Cîțu, în funcție de decizia CCR privind sesizarea, înaintată de Florin Cîțu, de conflict constituțional între Guvern și Parlament privind moțiunea de cenzură.

Planul pregătit pentru moțiunea de cenzură

„Mâine avem decizia CCR-ului. Dacă nu există conflict (n.r. constituțional), imediat intră pe ordinea de zi la vot moțiunea, și tot PSD-ul va vota această moțiune. Convocăm un Birou Permanent Reunit și a doua zi am votat moțiunea. Dacă există conflict, imediat după anunțul deciziei CCR-ului eu am anunțat deja colegii, avem un Consiliu Politic Național.

Dacă există conflict, o să solicit colegilor mei ca mâine să depunem moțiunea Partidului Social Democrat, care este pregătită. Avem semnăturile, avem textul.

O să cerem joi citirea moțiunii dacă este conflict, iar luni cel târziu să avem votul.”

Ciolacu l-a contrat dur pe Iohannis pe tema participării fără mască la congresul PNL

Marcel Ciolacu a comentat organizarea Congresului PNL în timpul pandemiei cu aproape 5.000 de participanți și faptul că președintele Klaus Iohannis a fost surprins în timpul evenimentului fără mască de protecție.

„Cea mai mare sfidare a fost adusă la acest congres românilor. Eu nu am crezut că o să trăiesc un moment în care toți cei 20 de milioane de români sunt sfidați de o formațiune politică, mai mult, o formațiune politică la care au participat prim-ministrul României, președintele Camerei și președintele României. Ne aflăm la 7 ani de când este președinte și încă nu depășește că este președinte al Partidului Național Liberal. (…) S-au încălcat toate regulile. Cum poate să iasă Iohannis în fața românilor și să le spună să poarte mască, să se vaccineze?”, a spus el potrivit Antena3.

Curtea Constituţională (CCR) are pe ordinea de zi a şedinţei de marţi sesizarea premierului Florin Cîţu cu privire la existenţa unui conflict juridic dintre Parlament şi Guvern pe tema moţiunii de cenzură a USR-PLUS şi AUR.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: