Evenimentul Zilei > Actualitate > Ştiinţa șochează şi nu este SF. Cu o pereche de ochelari putem vedea cine are Covid. Producătorii nu mai fac față cererii. FOTO
Ştiinţa șochează şi nu este SF. Cu o pereche de ochelari putem vedea cine are Covid. Producătorii nu mai fac față cererii. FOTO

Ştiinţa șochează şi nu este SF. Cu o pereche de ochelari putem vedea cine are Covid. Producătorii nu mai fac față cererii. FOTO

Ochelarii inteligenți cu citire în infraroșu vor face o „înregistrare digitală” a oricărui cetățean de pe stradă cu febră și poate susține, de asemenea, o formă de recunoaștere facială. 

Ochelarii inteligenți verifică temperatura sutelor de persoane în câteva minute pentru a depista cine are Covid-19.

Compania Rokid a declarat săptămâna aceasta că a furnizat ochelarii inteligenți oficialilor din securitate și poliției rutiere din Hangzhou, Huzhou și Quzhou. Compania chineză, cu sediul în provincia Hangzhou, a dezvoltat ochelarii în numai două săptămâni, iar acum sunt la mare căutare.

PORTABILE ROKID 1

Vicepreședintele companiei, Xiang Wenjie: Cererea este în plină expansiune pentru ochelarii numiți T1

Compania a distribuit o postare pe Facebook  în care se spunea că ochelarii ar putea funcționa bine în aeroporturi, metrou, companii și centre comerciale pentru a menține siguranța publică: „Un astfel de sistem poate măsura temperatura corpului cu o distanță de siguranță de aproximativ 2 metri (6,6 picioare) evitând în același timp contactul fizic. Modulul poate îndeplini rapid sarcina cu o precizie mare în doar 0,5 secunde, depășind termometrul cu infraroșu 2- 3 secunde măsurând timpul”.

 

 

Compania a vândut deja aproximativ 1.000 de perechi către guverne, parcuri industriale și școli. Ochelarii T1 pot înregistra temperaturile oamenilor până la 2 metri distanță. Și nu numai că îi ajută pe oameni să observe temperaturile, dar pot, de asemenea, să implementeze funcții de realitate augmentată pentru a înregistra fotografii și videoclipuri hands-free.

Cum măsoară temperaturile în jurul celui care poartă ochelarii

Acești ochelari utilizează un senzor infraroșu care măsoară temperaturile din apropiere cu ajutorul unei camere și apoi transferă informațiile pe afișaj. Compania a anunțat acum că își îmbunătățește ochelarii T1 pentru a putea măsura mai multe temperaturi simultan. Acest lucru le va face ideale pentru utilizarea în spații aglomerate, cum ar fi mall-uri și aeroporturi, ceea ce va fi de ajutor în lupta împotriva COVID-19.

Odată cu apariția mai multor produse noi, în special al acestor ochelari, credem că le putem folosi pentru a efectua măsurarea temperaturii fără contact acest lucru fiind eficient atunci când ne confruntăm cu mulțimi mari de oameni, a declarat Reuters Jin Keli, președintele Greentown Property Management.