Solistul Aerosmith, căutat de rudele din Calabria la Bucureşti

Solistul Aerosmith, căutat de rudele din Calabria la Bucureşti

Familia din Italia a lui Steven Tyler, cu care acesta nu păstrează legătura, a ţinut să-i reamintească, la concertul din România, că două dintre mătuşile sale vor împlini 100 de ani.

Rudele din Italia ale lui Steven Tyler, solistul trupei Aerosmith, l-au căutat la Bucureşti pentru a-i reaminti că două dintre mătuşile sale urmează să împlinească onorabila vârstă de 100 de ani. Pofitând de această ocazie, primarul din micuţa localitate italiană Cotronei, unde s-au născut străbunicii starului de la Aerosmith, a încercat să-l anunţe pe Steven şi pe fiica sa, Liv Tyler, că doreşte să le acorde titlul de Cetăţean de onoare al oraşului.

Cotronei, o mică localitate situată în regiunea de sud a Italiei, Calabria, este locul în care, în urmă cu aproximativ 150 de ani, s-a născut Giovanni Tallarico, bunicul lui Steven Tyler. Mai târziu, avea să vadă lumina, ce-i drept, în America, unde tatăl său a emigrat, şi viitorul star rock. Născut pe 26 martie 1948, în New York, Tyler şi-a abandonat repede numele său real, Stephen Victor Tallarico, devenind simplu Steven Tyler.

De asemenea, Tyler pare să-şi fi neglijat şi originile italiene, astfel încât, rudele sale din Calabria, împreună cu oficialităţile oraşului Cotronei, şi-au dorit să i le reamintească. Aceştia au apelat la cântăreţul italian Luca Celletti pentru a-i ajuta să reia legătură cu Steven, iar acesta a venit la concertul de la Bucureşti, aducând şi o mapă de prezentare a familiei uitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

O sosie în România

Luca este fondatorul uneia dintre cele mai de succes trupe-tribut Aerosmith, cunoaşte destul de bine România deoarece a concertat de nenumărate ori la Bucureşti, ultima dată în ianuarie 2010, la clubul bucureştean Hard Rock Cafè, şi îl cunoaşte personal pe Tyler.

O scrisoare regăsită, de la unchiul lui Steven Tyler

"Eram la fizioterapie în Italia, când o femeie m-a sunat şi s-a recomandat drept una dintre rudele lui Steven. M-a întrebat dacă pot să iau legătura cu el, căci familia ei din Italia a descoperit o scrisoare veche, lăsată de un unchi ce a decedat în urmă cu ceva timp, în care scria că Steven face parte din familia lor. I-am spus că am să fac tot ce îmi stă în putinţă ca să iau legătura cu Steven şi că voi apela la câţiva prieteni de-ai mei din Statele Unite care sunt în contact cu cei de la Aerosmith", a declarat Luca Celletti.

"Ştiam că urmează ca Aerosmith să concerteze în România şi, pentru că ştiam destul de bine ţara şi aveam şi câţiva prieteni români, am decis să merg la concertul ce avea să aibe loc pe 18 iunie, la Bucureşti, şi să îi transmit mesajele familiei sale din Italia, dar şi dorinţa primarului", a mai declarat artistul italian.

Deşi a reuşit să se fotografieze alături de Steven şi să-i vorbească de trei ori în viaţă, Luca nu s-a dovedit de această dată suficient de norocos pentru a-l întâlni pe celebrul rocker. Preţiosul dosar, în care se aflau şi o serie de fotografii vechi ale familiei Tallarico, au fost înmânate unor oameni din stafful trupei.

Momentan nu a primit niciun răspuns, însă Luca intenţionează să-şi ducă la bun sfârşit "misiunea". Aşa că, pe 3 iulie, Luca, rudele şi primarul vor merge la Veneţia, unde Aerosmith urmează să concerteze.

Luca Celletti( stânga) alături de solistul Aerosmith, Steven Tyler

Un star rock în devenire

Fan dintotdeauna al trupei Aerosmith, Luca Celletti şi-a dorit să cânte şi a pus bazele unei trupe rock în anul 1993, pe atunci sub denumirea de "Yes Of Course". O trupă a cărei menire era, spune el, să reacţioneze într-un mod deosebit la orice eveniment artistic, care să mizeze pe spontaneitate şi pe costume.

Profitând de asemănarea cu Steven Tyler, Luca era din ce în ce mai fascinat de formaţia rock americană Aerosmith, astfel că, în anul 1997, a decis să schimbe numele formaţiei sale, dar şi stilul acesteia. Noul nume (şi cel actual) este Eurosmith, iar trupa a devenit un tribut adus americanilor de la Aerosmith. În anul 1998, Eurosmith a devenit membru al fan clubului Aerosmith din Italia.

Fiind foarte impresionat de modul în care Eurosmith promova trupa originală, fanclubul "a luat legătura cu Steven şi i-a spus despre noi, asta s-a întâmplat în 1999", spune Luca. Aşa s-a deschis calea, iar cei de la Eurosmith şi-au întâlnit pentru prima oară idolii. "L-am întâlnit pe Steven după ce fan clubul i-a arătat o poză cu mine, publicată într-un ziar. El a devenit interesat să ne cunoască", spune Luca.

DE VORBĂ CU IDOLUL SĂU

L-a întâlnit de trei ori pe Steven Tyler

Luca şi Steven s-au întâlnit pentru prima oară la Napolli, în Italia. "Acolo s-a întâmplat ceva extraordinar, Steven m-a invitat pe scenă, să văd concertul, când, la un moment dat, a venit aproape de mine şi a început să cânte, astfel am avut şansa să fredonez împreună cu el câteva versuri din piesa «Fallin’ In Love». Pe stadion se aflau cam 60.0000 de persoane. Apoi am făcut schimb de brăţări. Steven mi-a dat muzicuţa sa. A fost o experienţă unică", spune Luca, care îşi întâlnea idolul pentru prima oară.

De atunci, cei doi s-au mai întâlnit de două ori. Pe 6 martie 2001, Aerosmith a lansat albumul UST Push Play, iar imediat după au pornit într-un turneu de promovare. În martie 2001, trupa a concertat la München, unde au şi organizat o întâlnire cu fanii, atunci fiind pentru a doua oară când Luca s-a întâlnit cu Steven.

"După conferinţa de presă ce a avut loc pe 23 martie 2001 la Monaco, trupa a organizat un fel de petrecere privată. Am luat şi eu parte la show, apoi am făcut un fel cronică. Povestea mea a fost preluată de jurnalista Barbara Caserta şi publicată într-o revistă de specialitate. Tot atunci i-am povestit lui Steven despre evenimentul ce urma să-l organizez, pe 26 martie, la Roma, în cinstea lui", povesteşte Luca.

De atunci cei doi nu s-au mai văzut, însă Steven Tyler nu l-a uitat pe Luca, ci s-a mai interesat din când în când de el. În 2006, Luca a suferit un accident de maşină, în urma căruia prietena sa a decedat, iar el a fost rănit grav.

În timp ce se afla în spital, cei cinci membrii ai trupei Aerosmith  susţineau un concert în Franţa, la care a luat parte şi una din bunele sale prietene, Barbara. Reuşind să intre în culise, Barbara l-a informat pe Steven Tyler despre accident scriindu-i, ulterior,lui Luca cum a decurs întâlnirea ei cu Steven Tyler.

„Iată-mă că încerc să îmi aduc aminte cum a decurs întâlnirea mea cu Steven de acum 3 ani.În ziua respectivă în Tallin exista o problemă cu scena, iar concertul risca să fie amânat.Trupa ajungea în jurul orelor 7 p.m. Imediat ce Steven mă vede , ne salutăm şi mă întreabă ce mai fac. Îl întreb dacă a  auzit ce li s-a întâmplat celor de la Eurosmtih. El îmi răspunde că nu şi mă invită să îl urmez pe scenă  pentru a-o povesti astfel totul în timp ce ne plimbam. După o scurtă istorisire îmi spune să îl aştept pentru că ar vrea să scrie un mesaj trupei. E foarte afectat, mă consolează, aducându-şi aminte de câte ori au călătorit ei împreună, şi poate chiar au riscat.Toate persoanele care trec pe lângă noi, Joe, tehnicieni, personalul de la producţie intervin în discuţie şi îi povestesc despre teribilul incident”, sunt cuvintele Barbarei.

MAREA ÎNTÂLNIRE. Luca Celleti, alături de "originalii" Erosmith, la concertul de la Napoli

O LEGENDĂ

De la Stephen Victor Tallarico la Steven Tyler

Steven Tyler, vocalul trupei americane Aerosmith, s-a născut în Yonkers, New York. Provine dintr-o familie de muzicieni şi este cunoscut pentru abilitatea sa de a cânta la un mare număr de instrumente, incluzând muzicuţa, clapele, de percuţia şi cele de suflat. Vocea sa inconfundabilă a adus succesul formaţiei, care a vândut peste 150 milioane de albume în întreaga lume, devenind astfel una dintre cele mai iubite trupe rock americane.

Între anii 1970 şi 1980, Tyler a devenit faimos şi pentru stilul de viaţă dezechilibrat, cu droguri şi alcool. Împreună cu colegul său de la Aerosmith, John Perry, formau pe atunci un cuplu cunoscut sub numele Toxic Twins. Şase ani mai târziu, solistul a urmat un program complet de dezintoxicare, menţinând după aceea abstinenţa faţă de droguri şi alcool.

Tyler s-a remarcat, de asemenea, şi pentru ţinutele din timpul concertelor, extravaganţa prin culori impunătoare, şaluri lungi multicolore care adesea stau atârnate de microfonul la care el cântă.

DIN ITALIA. Tatăl lui Steven Tyler (la pian), alături de bunicul starului rock (mijloc) şi veri ai acestuia