Stenogramele discuțiilor din PNL despre demisia lui Sorin Cîmpeanu: Este o greșeală și o înfrângere pentru noi. A fost o campanie furibundă a USR

Sursa foto: Gov.ro

Stenogramele discuțiilor din interiorul partidului PNL pe tema demisiei ministrului Educației Sorin Cîmpeanu dezvăluie anumite temeri în interiorul partidului. Unii politicieni cred că demisia poate fi considerată ca o înfrângere, ce i-ar transforma în ținte pe lideri, în timp ce alții spun că de vină este doar USR.

Sorin Cîmpeanu și-a dat joi seara demisia din funcția de ministru al educației. Pe această temă, în interiorul partidului din care face parte, PNL, au avut loc discuții în care mai mulți membri și-au exprimat opinia.

În primul rând, fostul ministru al educației a ținut să mulțumească colegilor săi pentru susținere, menționând că „Rămânem și construim împreună. Eu nu mă pricep la demolat cu ranga și barosul, dar sunt alături de oricine știe să mânuiască o mistrie”.

Demisia lui Sorin Cîmpeanu reprezintă o înfrângere

În continuare, europarlamentarul Rareș Bogdan a precizat că plecarea ministrului educației nu arată decât o slăbiciune a partidului, lucru ce permite ca ținte să fie puse pe fiecare dintre ei.

„Este o greșeală plecarea din Guvern și o înfrângere pentru noi. Asta nu face decât să pună țintarul pe liderii noștri”, a spus acesta.

În continuare, alți colegi de partid i-au mulțumit ministrului pentru munca depusă în interiorul partidului și ca ministru al educației.

În acest context, deputatul Pavel Popescu a menționat că de vină pentru tot ceea ce s-a întâmplat este USR. „A fost o campanie furibundă a USR plătită masiv în online pe subiect”, a explicat el.

În discuția la care au participat mai mulți membri ai partidului nu a intervenit însă premierul României, Nicolae Ciucă, potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de Digi24.

Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia din funcția de ministru al educației

Ministrul educației Sorin Cîmpeanu și-a anunțat joi, 29 septembrie, demisia din funcția de ministrul al educației.

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului național de învățământ”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

Funcția lui va fi preluată interimar de Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Printre variantele luate în calcul pentru Ministerul Educației se numără Ligia Deca, consilier prezidențial, Sorin Costreie, consilier de stat la Cancelaria prim-ministrului, sau Marilen Pirtea, deputat liberal, potrivit unor surse guvernamentale.