Evenimentul Zilei > Justitie > Stenograme șocante:”Mânca-v-ar mama, hai să facem o regulă, ca la mafie!”. Milioane de români păcăliți fără să știe
Stenograme șocante:”Mânca-v-ar mama, hai să facem o regulă, ca la mafie!”. Milioane de români păcăliți fără să știe

Stenograme șocante:”Mânca-v-ar mama, hai să facem o regulă, ca la mafie!”. Milioane de români păcăliți fără să știe

Este scandal monstru pe piața agențiilor de turism din România. Consiliul Concurenței a acordat amenzi usturătoare, în valoare 2,5 milioane de euro, unor companii importante pentru că s-au înțeles între ele să mențină ridicat prețul pachetelor turistice pe care le vindeau.

Mai mult decât atât, acestea şi-au împărţit şi locurile din avioane pentru zboruri de tip Charter, limitând în mod artificial oferta. Astfel au putut controla sau creşte preţul de vânzare, iar la final turistul a fost cel obligat să cumpere mai scump. 

“Stiti cum e ca la mafie, mânca-v-ar mama, hai să facem o regulă, ca la mafie. Dacă tot cedăm, hai să stabilim să cedăm X. Gândiţi-vă că dacă fraierul face turul la agenţii, dacă preţul de vânzare e 590 şi noi stabilim şi putem să stabilim şi se duce vorba bă, 2%, dacă el găseşte 2% cedat de peste tot, într-un fel sau altul se închide cercul”

Consiliul Concurenţei a stabilit în urma unei anchete demarate în anul 2013 că înițiatorul cartelului este cunoscutul VEZI CONTINUAREA PE CAPITAL