Editura Evenimentul si Capital

PSD a început să îşi ASCUNDĂ miniştrii (stenogramă)

Dragnea a spus că ministrul Finanţelor a ajuns "prizonierul funcţionărimii"
Autor: | | 2 Comentarii | 4704 Vizualizari

Coaliţia de guvernare se teme cu propriii miniştri. Proaspăt catalogat drept un "dezastru la comunicare", ministrul Finanţelor este ţinut la sertar de PSD.

Majoritatea guvernamentală PSD-ALDE a respins cererea opoziţiei de a-l invita pe ministrul Finanţelor în Parlament pentru discuţii pe tema situaţiei financiare a ţării. PNL a cerut în Camera Deputaţilor ca Viorel Ştefan să dea explicaţii în plen, la „Ora Guvernului”, cu privire la „sustenabilitatea financiară" a legii salarizării unitare. Social-democraţii au refuzat să aprobe cererea, invocând faptul că ministrul a mai venit luna trecută. Opoziţia a catalogat argumentele PSD ca fiind "ridicole".

Extras din stenograma şedinţei Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor din 16 mai:

Domnul Petru Gabriel Vlase (PSD): Trei: Solicitare din partea Grupului parlamentar al PNL privind „Ora Guvernului” din ziua de luni, 22 mai, este solicitată prezenţa domnului Viorel Ştefan. Este a doua oară, a fost şi în aprilie.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu(PSD): Noi nu îl susţinem.

Domnul Petru Gabriel Vlase(PSD): Deci, nu. Vot: Cine este pentru? Trei voturi. Împotrivă. Cât? Şapte voturi. Faceţi altă solicitare.

Domnul Cristian Ghinea (USR): Dar putem să ştim motivaţia respingerii?

Domnul Petru Gabriel Vlase(PSD): Poftim?

Domnul Cristian Ghinea (USR): Am putea să ştim motivaţia respingerii propunerii Grupului PNL?

Domnul Ion-Marcel Ciolacu(PSD): A fost invitat acum trei săptămâni, şi credem că este…, dar o să vorbim şi cu domnul ministru, şi pe urmă să dăm un răspuns scris Biroului permanent.

Domnul Cristian Ghinea (USR): Problema este, ministrul invitat, dacă altcineva din opoziţie cere alt ministru ar fi ok să trecem acea cerere. Nu înţelegem exact cutuma.

Domnul Victor Paul Dobre (PNL): Mi se pare absurd. Putem să-l invităm şi în fiecare săptămână pe un ministru, dacă o chestiune este de importanţă şi de dezbătut. Nu există nicăieri o regulă că, dacă a fost acum trei săptămâni nu poate veni şi săptămâna viitoare. Mi se pare….e o glumă! Mai ales că discutăm poate de cea mai importantă lege pe care o promovează Guvernul în acest an şi ştim că există poziţionări diferite ale Ministerului Muncii şi ale Ministerului de Finanţe. Cumva, evitaţi să aduceţi în dezbatere din motive politice şi este altceva!

Domnul Ion-Marcel Ciolacu(PSD): Ne-am luat această rezervă, întâi să vorbim şi cu domnul ministru, care este exact programul dânsului, şi vom vedea. Subiectul mi se pare că este de mult mai mult interes al doamnei ministru de la Muncă şi eu nu am auzit de divergenţele dintre Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor.

Domnul Victor Paul Dobre (PNL): Vă rog, citiţi cu atenţie titlul: „Sustenabilitatea financiară”. Despre lucrul acesta poate vorbi doar ministrul de Finanţe. Ministrul Muncii propune cât este nivelul. Ministrul de Finanţe poate să spună dacă le poate duce sau nu.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu(PSD): Legea Salarizării unice este depusă ca iniţiativă parlamentară, a Grupului parlamentar PSD plus ALDE. Nu este o iniţiativă a Guvernului României.

Domnul Victor Paul Dobre (PNL): Încă o dată. Şi noi îl invităm pe ministrul de Finanţe să ne spună dacă această lege poate fi susţinută de buget.

Domnul Petru Gabriel Vlase(PSD): Am înţeles. Domnul Dobre, am votat.

Domnul Victor Paul Dobre (PNL): Mi se pare de neînţeles, opunerea aceasta fermă a PSD-ului de a invita un ministru în Parlament. Ori suntem Parlamentul, şi Guvernul este obligat să răspundă invitaţiilor Parlamentului, ori…..

Domnul Petru Gabriel Vlase(PSD): Am înţeles. Decizia a fost luată prin vot, domnul deputat. Eu vă recomand ca înainte de a face asemenea solicitări, să aveţi discuţii şi cu liderii din grup şi cu miniştrii.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria:

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI