Editura Evenimentul si Capital

Steluța Cătăniciu, vicepreședinta ALDE, victima propagandei. Ce s-a întâmplat, de fapt, la CEDO? „Sunt câteva persoane „la butoane” care își doresc denigrarea mea”

Autor: | | 0 Comentarii | 6702 Vizualizari

Veste impportantă pentru Steluța Cătăniciu, vicepreședinta ALDE. CEDO s-a pronunțat recent în procesul pe care aceasta l-a intentat ÎCCJ şi deşi în România s-a mediatizat că aceasta ar fi pierdut, realitatea este cu totul alta: CEDO i-a dat o soluție favorabilă Steluței Cătăniciu.

UPDATE 19:05. Vicepreședintele ALDE, Steluța Cătăniciu, a reacționat după sentința oferită de CEDO și reacțiile pe care informația a stârnit-o în presa din România. Cătăniciu a reacționat în cadrul unui comunicat pe care EvZ îl prezintă integral.

„Observ că propaganda mediatică s-a pus în mișcare la doar câteva minute după ce decizia CEDO în dosarul în care am fost parte a fost anunțată. Știu că sunt câteva persoane „la butoane” care își doresc denigrarea mea personală prin orice mijloace, iar modul în care este prezentată decizia CEDO în ceea ce mă privește este o dovadă în plus.

În aceste circumstanțe, mă văd nevoită să fac o serie de corecturi și completări față de ce au prezentat unele surse media.

Subsemnata am formulat plângere la CEDO în baza art. 6-8 din Convenție, prezentând mai multe deficiențe ale procedurii disciplinare pe care ANI a inițiat-o împotriva mea ca urmare directă a deciziei ICCJ din 24 noiembrie 2015.

Prin decizia de azi, CEDO constată procedura închisă în ceea ce mă privește, „cu un rezultat favorabil”, constatând că articolul 6 din Convenție nu este aplicabil în cauza mea, deoarece rezultatul acestei proceduri închise „nu este de natură și nu prezintă un grad de gravitate care să justifice aplicarea art. 6 din Convenție”.

În acest sens, CEDO arată că art. 6 din Convenție nu este aplicabil în cazul meu, deoarece nu exista decât riscul sancțiunii prin diminuarea indemnizației de parlamentar cu 10%, pe cel mult 3 luni, în măsura în care subsemnata eram răspunzătoare în calitate de deputat, iar acest risc nu s-a produs. CEDO constată, de asemenea, că la propunerea „Comisiei pentru afaceri juridice a Camerei Deputaților, reunită în sesiune plenară, s-a decis anularea, în noiembrie 2015, a acțiunii disciplinare împotriva reclamantei. În urma alegerilor din decembrie 2016, subsemnata fiind realeasă ca membru al Parlamentului”.

Cu referire la art. 8 din Convenție, care vizează dreptul unei persoane la imagine, CEDO a făcut referire că sunt îndreptățită să introduc acțiune civilă în fața instanțelor de judecată din România, iar până la finalizarea unor astfel de acțiuni în repararea prejudiciului moral, cererea nu poate fi analizată de CEDO.

Din păcate pentru propaganda mediatică ce a pornit împotriva mea, CEDO confirmă faptul că am fost îndreptățită să candidez în 2016, iar mandatul obținut este legal.

Atitudinea mea constantă împotriva protocoalelor și abuzurilor m-a transformat într-o țintă a unor publicații care au urmărit cu orice preț stigmatizarea mea și denigrarea imaginii mele. În pofida tuturor acestor încercări, convingerile mele rămân aceleași, în sensul reformării justiției și ruperii legăturilor care s-au creat pe baza unor protocoale secrete”, a precizat vicepreședintele ALDE.

A MURIT! Vestea care a zguduit Capitala, in aceasta dimineata

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI