Evenimentul Zilei > Justitie > Stelian Ion, ministrul Justiției, vrea să-i facă vânt șefului Inspecției Judiciare și a cerut revocarea din funcție
Stelian Ion, ministrul Justiției, vrea să-i facă vânt șefului Inspecției Judiciare și a cerut revocarea din funcție

Stelian Ion, ministrul Justiției, vrea să-i facă vânt șefului Inspecției Judiciare și a cerut revocarea din funcție

Conform unui comunicat redactat de Ministerul Justiției, Stelian Ion a cerut recuzarea din funcție a lui Lucian Netejoru, șeful Inspecției Judiciare.

Stelian Ion, ministrul Justiției, a solicitat revocarea șefului Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, conform unui comunicat. Cererea de revocare are la bază ultimul raport MCV, în care Inspecia Judiciară este criticată.

Cei de la comisie au spus că din cauza Inspecției Judiciare, care poate fi un instrument de presiune la adresa magistraților care critică direcția reformelor în justiție sau scurg informații în spațiul public.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, vrea să-l înlăture din funcție pe Lucian Netejoru

Ședința plenulului CSM a dezbătut, marți, Raportul de constatări faptice Auditul extern al managementului Inspecției Judiciare pe anul 2020.

„Ministrul Justiției a solicitat respingerea acestui raport, constituirea și convocarea comisiei prevăzute la art. 67 alin. 5 din Legea nr. 317/2004 în vederea analizării modului de îndeplinire a atribuțiilor manageriale de către Inspectorul-şef al Inspecției Judiciare şi propunerii de revocare din funcție a inspectorului-şef şi stabilirea unui calendar pentru desfășurarea acestei proceduri de revocare.

Argumentele care, în opinia Ministrului Justiției, au legitimat pe deplin acest demers au rezultat din cuprinsul Raportului Comisiei către Parlamentul European şi Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul mecanismului de cooperare și de verificare din 08.06.2021 (Raportul MCV 2021), din cuprinsul hotărârii pronunțate de Curtea de Justiție a Uniunii Europene la 18.05.2021 în cauzele conexate C 83/19, C 127/19, C 195/19, C 291/19, C 355/19 și C 397/19, din cuprinsul Hotărârii Secției pentru Procurori a C.S.M. nr. 230/23.03.2021 şi al Rapoartelor anuale de activitate ale Inspecției Judiciare pe anii 2019 şi 2020”, se precizează în comunicatul Ministerului Justiției.

Cristi Dănileț este cercetat disciplinar

Judecătorul Cristi Danileț este cercetat disciplinar de Inspecția Judiciară pentru un text publicat într-un volum despre asaltul asupra justiției din timpul guvernării PSD.

Judecătorul Danileț susține că Inspecția a început acțiunea disciplinară împotriva sa pentru ”conduită care aduce atingere imaginii justiției” (articolul 99 litera a din legeaa 303 din 2004. Inspecția ar fi fost sesizată de președintele CSM, Bogdan Mateescu, în luna februarie, conform siteului g4media.ro.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: