Evenimentul Zilei > Politica > Stelian Ion îl amenință pe Florin Cîțu: Va da cu subsemnatul. Iohannis analizează cererea de demitere. Ședința coaliției s-a anulat
Stelian Ion îl amenință pe Florin Cîțu: Va da cu subsemnatul. Iohannis analizează cererea de demitere. Ședința coaliției s-a anulat

Stelian Ion îl amenință pe Florin Cîțu: Va da cu subsemnatul. Iohannis analizează cererea de demitere. Ședința coaliției s-a anulat

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, joi, 2 septembrie, cererea de revocare din funcție a ministrului Justiție, Stelian Ion, a anunțat Administrația Prezidențială. În urma tensiunilor din coaliția de guvernare, ședința care trebuia susținută în dimineața zilei de joi s-a anulat, potrivit surselor.

Politicianul USR-PLUS Stelian Ion a oferit, joi, noi declarații cu privire la tensiunile din Guvern. „A fost destul de clar la încheierea zilei de ieri că în privința avizului am avut dreptate. Ministerul Justiției încă nu primise originalul pentru a da aviz. Dacă ar fi fost altfel, ședința ar fi continuat. Dincolo de tehnicalități, eu spun un lucru la care țin foarte mult – în spatele meu este o instituție respectabilă, unde lucrează oameni pe baza de concurs, oameni care nu-și permit să-și pericliteze cariera și să facă lucruri ilegale, în ciuda presiunilor.

Toți colegii apreciază activitatea ca fiind una de calitate, cea a juriștilor din minister. Ministerul Justiției, de-a lungul anilor, a fost garantul respectării legalității și de câte ori nu s-au respectat aceste avize și opinii, unii au ajuns să dea cu subsemnatul.

Avem toate ingredientele pentru o guvernare de succes, pe multe domenii se întâmplă, efectiv. Electoratul ne-a dat un vot, nu suntem parașutați aici. Am venit în coaliție ca urmare a votului popular. Nu au decis partidele de unele singure. Nu am văzut de la nivelul coordonării de lider al acestui Guvern… Sper să se schimbe modul de coordonare, după schimbarea premierului”, a declarat Stelian Ion.

Klaus Iohannis analizează cererea de revocare a lui Stelian Ion

Președintele Klaus Iohannis analizează cererea de revocare a ministrului Stelian Ion de la Justiție. Premierul României a anunțat, miercuri seară, că a înaintat cererea de demitere a ministrului USR-PLUS către șeful statului, în contextul scandalului din coaliția de guvernare. PNL și UDMR ripostează împotriva USR-PLUS și nu participă la ședința coaliției, reprogramată pentru dimineața zilei de joi, au informat surse.

Scandalul politic de miercuri a generat tensiuni puternice la nivelul coaliției. Florin Cîțu i-a reproșat lui Stelian Ion că nu a fost un ministru performant. „Stelian Ion este un ministru care, din fericire, nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să-și ducă la bun sfârșit obiectivele. De exemplu, desființarea SIIJ, care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată.

A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat. Am informat liderii coaliției despre această demitere. Nu mai accept pe nimeni în Guvern care să șantajeze”, a transmis prim-ministrul României, miercuri, când a anunțat demiterea din funcție a ministrului USR-PLUS.

„Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţia de ministru al Justiţiei a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniştri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reuşit să se impună în coaliţie, nu a reuşit să îşi ducă la bun sfârşit proiectele. De exemplu, desfiinţarea Secţiei Speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desfiinţată”, a mai spus Cîţu.

„Preşedintele a primit cererea de revocare şi o analizează”, a transmis, joi, Administraţia Prezidenţială.

Ședința coaliției s-a anulat. PNL și UDMR ripostează față de USR-PLUS

Ședința coaliției de guvernare, care ar fi trebuit să aibă loc în această dimineață, s-a anulat din cauza tensiunilor politice dintre liderii aflați la guvernare. Premierul Florin Cîțu și liderii UDMR ignoră USR-PLUS și nu vor participa la această ședință, informează știripesurse.ro.

Tot miercuri, USR-PLUS a anunțat că, dacă discuțiile referitoare la înlocuirea premierului vor eșua, partidul va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. „USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare. Cerem Coaliţiei să ia act de lipsa unei majorităţi care să susţină Cabinetul Cîţu şi solicităm declanşarea de urgenţă a negocierilor în Coaliţie pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern.

În situaţia în care discuţiile din Coaliţie vor eşua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu”, se arată într-un comunicat al partidului.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: