Evenimentul Zilei > Justitie > Stelian Ion a prezentat lista procurorilor care vizează șefia în DIICOT și DNA
Stelian Ion a prezentat lista procurorilor care vizează șefia în DIICOT și DNA

Stelian Ion a prezentat lista procurorilor care vizează șefia în DIICOT și DNA

Lista candidaților care și-au depus dosarele pentru ocuparea unor funcții de conducere în DIICOT, DNA și Parchetul General a fost făcută publică, miercuri noaptea de Stelian Ion, încă ministrul al Justiției.

Ministrul revocat, anunța pe 28 iulie, că a declanşat procedura de selecţie pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al DIICOT, post rămas vacant după ce şefa instituţiei, Giorgiana Hosu, a demisionat în septembrie 2020. Mai mult, el a demarat și selecţia pentru ocuparea unor funcţii de conducere din DIICOT, DNA şi Parchetul General.

Concursul urma să se încheie pe 15 septembrie, cu propuneri care ar fi trebuit să ajungă pe masa președintelui Klaus Iohannis, după avizul CSM. Odată cu revocarea lui Stelian Ion însă, procedura fie va fi continuată de viitorul ministru, fie va fi stopată, scrie g4media.ro.

Procurorii înscriși în concurs pentru șefia DIICOT

Procurorul ieșean Daniel Horodniceanu, fost șef al DIICOT între 2015 și 2018, s-a înscris pentru un nou mandat de 3 ani la conducerea parchetului anti-crimă organizată. Horodniceanu s-a înscris și în 2018 pentru un nou mandat, dar a fost preferat atunci Felix Bănilă.

Daniel Horodniceanu a fost prima numire de şef al unui mare parchet făcută de președintele Klaus Iohannis. El a fost precedat la şefia DIICOT de Alina Bica, arestată pentru corupţie.

Ioana Albani s-a înscris și pentru postul de șef al DIICOT și pentru cel de adjunct. Ea a fost șefa Serviciului de prevenire şi combatere a criminalităţii informatice din DIICOT.

Tot pentru șefia DIICOT s-a înscris și actuala șefă interimară a parchetului anti-crimă organizată, Oana Pâțu. Ea a fost numită adjunct al șefului DIICOT anul trecut și a preluat șefia interimară după ce Giorgiana Hosu și-a dat demisia în urma condamnării soțului ei pentru corupție.

Cine vizează fotoliile înalte din DNA

Pentru postul de adjunct al șefului DNA s-a înscris actualul interimar în această poziție, Codrin Gavra.

Pentru șefia Secției a I-a de combatere a corupției din DNA s-a înscris procurorul Ioan Amariei, actual șef al Serviciului tehnic din DNA.

La Secția a II-a de combatere a infracțiunilor conexe corupției s-a înscris procurorul Paul Dumitriu.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: