Evenimentul Zilei > Actualitate > „Stegarul dac” lovește din nou. S-a urcat pe fațada clădirii IICJ din București. Circulația a fost restricționată
„Stegarul dac” lovește din nou. S-a urcat pe fațada clădirii IICJ din București. Circulația a fost restricționată

„Stegarul dac” lovește din nou. S-a urcat pe fațada clădirii IICJ din București. Circulația a fost restricționată

Gest extrem al profesorului Cezar Avrămuță, cunoscut pentru protestele la care recurge periodic. Cunoscut ca stegarul dac, acesta s-a cățărat, vineri dimineața, pe fațada clădirii Înaltei Curții de Casație și Justiție.

Potrivit Antena 3, Avrămuță ține tricolorul României într-o mână, iar cu cealaltă se ține de marginea unei ferestre. Profesorul de matematică susține că vrea să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că SRI și DNA înseamnă poliție politică. Polițiștii și reprezentanți ai ISU au ajuns la față locului și au restricționat circulația pe stradă Batiștei, acolo unde se află sediul ICCJ. Doi negociatori încearcă să îl convingă pe bărbat să coboare.

Cezar Avrămuţă a fost externat de la Spitalul de Psihiatrie în 2015

În 2015, Cezar Avramuţă a fost internat după ce s-a urcat pe clădirea Casei Radio, unde a stat mai multe ore, în semn de protest. După ce a coborât, bărbatul a fost amendat de poliţie cu 1.000 de lei. Agenţii de poliţie au chemat o ambulanţă, iar protestatarul a fost dus la spitalul Obregia,

În 2014, ‘stegarul dac’, un simbol al protestelor din Piața Universității din iarna anului 2012, s-a urcat pe un stâlp din fata Parchetului General. El purta un steag și o pancartă pe care afișase un mesaj împotriva președintelui de la acea vreme, Traian Băsescu. La inceputul lunii iunie 2015 , Avramuță  a protestat urcat pe copertina de la intrarea în Consiliul Superior al Magistraturii, cerând demisii în rândul justiției în timp ce futura steagul României.

Legea sănătății mentale (487/2002) stabilește că orice persoană care are manifestări ce îi pot face rău ei sau celor din jur trebuie prezentată unei comisii de specialitate, care va stabili dacă persoana respectivă prezintă sau nu tulburări psihice.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: