Steaua l-a numit pe Levy primul antrenor din sezonul viitor

Steaua l-a numit pe Levy primul antrenor din sezonul viitor

Israelianul Ronny Levy n-a impresionat cu nimic la Urziceni, dar a fost adus în Ghencea să ia titlul

Steaua are, în sfârşit, începând de ieri, un nou antrenor. Ronny Levy, israelianul care a mai pregătit-o şi pe Unirea Urziceni, va fi primul tehnician al echipei din Ghencea în sezonul următor.

După ce a fost refuzat de Cosmin Olăroiu, Gică Hagi, Laszlo Bölöni, Antonio Conceiçao, Cristiano Bergodi şi chiar de Petre Grigoraş, patronul echipei din Ghencea s-a orientat spre Levy, favoritul managerului general Mihai Stoica. Ştiută fiind plăcerea nebună a lui Gigi de a schimba antrenorii ca pe ciorapi, prima întrebare care se pune este cât va rezista israelianul în Ghencea.

La Unirea a ratat toate obiectivele

Ne puteți urmări și pe Google News

Tehnicianul din "Ţara Sfântă" mai avea un an de contract cu formaţia Beitar Ierusalim, pe care a purtat-o spre un "onorabil" loc 11 în campionatul israelian. Levy a cucerit trei titluri şi trei Cupe în ţara natală, însă în sezonul petrecut în România (2009-2010) nu s-a lipit de niciun trofeu, ratând toate obiectivele: titlul, Supercupa României şi calificarea în Liga Campionilor, după ce a pierdut barajul cu ruşii de la Zenit Sankt Petersburg.

"Îmi doresc să câştig titlul cu Steaua la sfârşitul sezonului. Viitorul echipei va fi la fel ca istoria sa, adică plin de succese", a promis Levy. Mihai Stoica l-a ridicat în slăvi pe tehnician: "Cariera lui Ronny îl recomandă pentru un club ca al nostru. A câştigat titluri într-un campionat mult mai puternic decât al nostru. Steaua va juca ofensiv cu Levy pe bancă". Gigi Becali a fost tranşant când a vorbit despre durata angajamentului: "Are contract pe un an. Dacă ia titlul sau termină campionatul pe locul doi şi ne duce în Liga Campionilor, rămâne. Dacă nu, la revedere!".

CONFLICT

Beitar Ierusalim, ultima echipă a lui Levy, contestă mutarea antrenorului în Ghencea

Ronny Levy (44 de ani) a fost prezentat deja la Steaua, însă fostul său club, Beitar Ierusalim, susţine că tehnicianul a plecat fără să anunţe. Gruparea israeliană a precizat că "va demara demersurile legale împotriva lui Levy" pe motiv că antrenorul şi-a reziliat contractul unilateral şi nu avea voie să semneze cu o altă grupare.

Contactat telefonic de EVZ, Moshe Boker, jurnalist la publicaţia israeliană "Haaretz", a avut însă numai cuvinte de laudă la adresa noului tehnician al Stelei. "Este unul dintre cei mai buni antrenori de aici. Sezonul trecut a fost un greu pentru el. Echipa avea mari probleme cu banii, după ce patronul (n.r. - Arcadi Gaydamak) a tăiat finanţarea. Locul 11 la finalul sezonului este unul onorabil, având în vedere condiţiile în care a lucrat", ne-a declarat jurnalistul israelian. "Nu e de mirare faptul că Beitar nu vrea să se despartă de Levy, el fiind apreciat pentru munca pe care a depus-o la club. Nu cred însă că se va întoarce. El a ratat deja mai multe ocazii în carieră. Şansa de a antrena naţionala Israelului, de exemplu, însă conjuncturile i-au fost mereu nefavorabile", ne-a mai spus Boker.

Şi-au luat un "ciripitor"

Steaua a mai luat un jucător de la o echipă retrogradată. "Roş-albaştrii" l-au cumpărat ieri pe mijlocaşul Andrei Prepeliţă, de la Universitatea Craiova, pentru 800.000 de euro. Prepeliţă (25 de ani) a petrecut patru sezoane în "Bănie", unde a intrat, la începutul anului, într-un conflict cu antrenorul Victor Piţurcă. "Prepeliţă e o curvă! Una îi spunea patronului, alta îmi zicea mie! Mititelu s-a supărat pe mine din cauza lui", a tunat Piţurcă, după ce a plecat cu scandal de la Craiova. CITIŢI ŞI:

  • Ronny Levy: "Vreau să iau titlul cu Steaua!"
  • Steaua are, în sfârșit, antrenor! Israelianul Ronny Levy revine în Liga I