Evenimentul Zilei > Social > Linia de tramvai 41, blocată. Anunțul a fost făcut de STB. Cât timp va persista blocajul
Linia de tramvai 41, blocată. Anunțul a fost făcut de STB. Cât timp va persista blocajul

Linia de tramvai 41, blocată. Anunțul a fost făcut de STB. Cât timp va persista blocajul

Societatea de Transport București (STB) a anunțat că circulaţia tramvaielor liniei 41 a fost blocată timp de 20 de minute, pe sensul spre Casa Presei Libere, din cauza unui accident rutier.

Circulaţia tramvaielor liniei 41 a fost blocată timp de 20 de minute, pe sensul spre Casa Presei Libere, din cauza unui accident rutier, informează Societatea de Transport Bucureşti (STB).

„Pe Str. Turda, până la intersecţia cu Bd Mihalache, sens Piaţa Presei, blocare la tramvaiele liniei 41 din cauza unui accident rutier.”, anunţau reprezentanţii companiei, la 12:30, pe pagina de Twitter. 

Pentru moment, acestea sunt singurele detalii care se cunosc despre acest incident.

Circulația tramvaiului 41 va fi suspendată o lună întreagă în această vară. Decizia radicală a autorităților locale s-ar datora lucrărilor la Pasajul Ciurel și la metroul din Drumul Taberei.

Tramvaiul 41 (Ghencea – Piața Presei) nu va circula o lună întreagă în această vară, pentru a evita posibile accidente în timpul desfășurării lucrărilor pe șantiere de infrastructură.

Unul dintre proiectele aflate în desfășurare este pasajul suprateran Ciurel, care va uni Splaiul Independenței cu Străpungerea Splaiul Independenței—Ciurel—Autostrada A1.

Cel de-al doilea obstacol de pe traseul liniei de tramvai 41 este viitoarea stație de metrou Parc Drumul Taberei, unde momentan se realizează mai multe guri de acces subteran.

Pentru ca tramvaiul 41 să nu încurce în vreun fel desfășurarea acestor lucrări și pentru a evita accidentarea călătorilor, autoritățile au decis să suspende circulația mijlocului de transport timp de aproximativ o lună.

„Acum se fac pregătiri pentru închiderea provizorie a circulaţiei tramvaielor, pentru plasarea tablierului peste Şoseaua Virtuţii.”, conform Economica.net

„RATB va trebui să mai facă o deviere de circulaţie la Parc Drumul Taberei, pentru metrou. Încearcă să le coordoneze pe amândouă, să se facă în acelaşi timp închiderea de acolo şi cu devierea circulaţiei şi oprirea de aici, pentru creşterea siguranţei, pentru a evita orice accident.”

Conform aceleiași surse, circulația tramvaiului 41 va fi întreruptă timp de o lună în perioada verii, lucrările urmând să fie finalizate până la finalul lui august. Decizia de a suspenda linia STB urmează a fi aprobată în Comisia Tehnică de Circulație, din cadrul Primăriei Capitalei. Aceasta va hotărî și perioada precisă în care se aplică „pauza'.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: