Editura Evenimentul si Capital

Statul va acoperi costurile de întreținere a pădurilor

Autor: | | 0 Comentarii | 488 Vizualizari

Guvernul a adoptat, în luna noiembrie 2016, o hotărâre privind acordarea unui ajutor pentru persoane juridice şi fizice care desfăşoară activităţi economice pe o suprafaţă de sub 30 de ha teren silvic, informează Avocatul Poporului.

Potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului, Guvernul a adoptat Hotărârea 864/2016, publicată în Monitorul Oficial pe 23 noiembrie 2016, privind aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru asigurarea serviciilor silvice pentru fondul forestier proprietate privată a persoanelor juridice şi fizice care desfăşoară activităţi economice, dacă suprafaţa proprietăţii forestiere este mai mică sau egală cu 30 ha".

De asemenea, a fost aprobată şi procedura de acordare de la bugetul de stat a costurilor serviciilor silvice pentru fondul forestier proprietate privată a persoanelor juridice şi fizice care nu desfăşoară activităţi economice, dacă suprafaţa proprietăţii forestiere este mai mică sau egală cu 30 ha, prin care a fost asigurat bugetul necesar decontării costurilor serviciilor silvice pentru persoanele juridice şi fizice care au în proprietate terenuri forestiere cu suprafaţa totală mai mică sau egală cu 30 ha, pentru perioada 2016 - 2020.

Hotărârea de Guvern este urmarea sesizării şi demersurilor efectuate de către Avocatul Poporului, începând cu anul 2015 şi pe tot parcursul anului 2016, atât către Ministerul Mediului şi Ministerul Finanţelor Publice, cât şi către premierul de la acea vreme, precizează sursa citată.

Avocatul Poporului susţine că s-a sesizat din oficiu după primirea unei petiţii în care un cetăţean a reclamat faptul că Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor refuză să pună în aplicare dispoziţiile art. 97 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 46/2008 privind Codul silvic, republicat, în vigoare în prezent, conform căruia "statul alocă anual de la buget, prin bugetul autorităţii publice centrale, care răspunde de silvicultură, sume pentru asigurarea integrală de la bugetul de stat a costurilor administrării, precum şi a serviciilor silvice pentru fondul forestier proprietate privată a persoanelor fizice şi juridice, dacă suprafaţa proprietăţii forestiere este mai mică sau egală cu 30 ha, indiferent dacă aceasta este sau nu este cuprinsă într-o asociaţie; plata se face către ocolul silvic care asigură administrarea sau serviciile silvice, după caz".

Sa NU mai faci asta, cand te spovedesti! Pacatul pe care nici nu il stiai!

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI