Evenimentul Zilei > EVZ Play > Exclusiv. Statul eșuat joacă golf cu morții! Strigăt de disperare al unui renumit medic: „De ce ne lăsați să murim?”. VIDEO
VIDEO

Exclusiv. Statul eșuat joacă golf cu morții! Strigăt de disperare al unui renumit medic: „De ce ne lăsați să murim?”. VIDEO

Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Sănatate, chirurgul Lucian Duţă, continuă seria dezvăluirilor uimitoare leagte de pandemie. Invitat în studioul podcastului EVZ - Play, medicul acuză statul că lasă deliberat românii să moară, deși ar avea soluții să înfrâneze explozia deceselor provocate de SARS-CoV-2.

Analiza făcută de medicul Lucian Duță actualei crize sanitare este de o luciditate amară și îndeamnă la tragerea la răspundere a statului, care nu își face datoria într-un moment de mare cumpănă al națiunii.

Stat eșuat = condamnare la moarte?

„Marii jucători de golf din România ar trebui să răspundă la o întrebare esențială: statul eșuat înseamnă în traducere liberă că ne lăsați să murim?”, a declarat invitatul jurnalistului Robert Turcescu cu o aluzie sarcastică la șeful statului și la cei care ne conduc.

„România este tratată de Europa ca o colonie. Nu avem nici anticorpi monoclonali, nici Uociluzumab (linia a doua de tratament), nici măcar linia a treia de tratament cu Favipiravir sau Arbidol. Drept pentru care medicii tratează bolnavii cu medicamente INEFICIENTE. Și da, oamenii mor, iar medicii tac!.

Ne facem că tratăm bolnavii, de aceea mor pe capete. Să nu se mai mintă populația”

Secțiile sunt blocate în spitale. Ce nu se spune e că putem dubla sau tripla paturile la ATI, dar e degeaba dacă nu tratăm boala, nu avem tratamentele care se folosesc peste tot în lume. Sunt 3 paliere: anticorpi monoclonali nu avem, Tocilizumabul nu e în România. Astă vară n loc să ne ocupăm de achiziționarea sa am spus că pandemia s-a terminat. S-au ocupat de privatizarea sistemului public de sănătate.

Fostul președinte al CNAS, Lucian Duță: „Se va încerca lichidarea mea judiciară cât mai rapid”
Lucian Duță

Au transferat bani publici în sistemul privat. Mureau de grija privaților. Românii vor trebui să plătească servicii medicale care până acum erau gratuite„, acuză Lucian Duţă, care a dat detalii și despre modul cum alte țări achiziționează aceste tratamente cheie. „Putea cumpăra astă vară dacă făceau comenzi din timp (n.r. – guvernul). Să nu se mai mintă populația. „.

Guvernul nu și-a făcut treaba

De asemenea, cunoscutul chirurg a acuzat autoritățile de „o nesimțire crasă la adresa pacientului. Ne spun că nu sunt bani să cumperi medicamente, dar pot să cheltuiască bani în neștire pe lucruri de linia a patra. Este incompetența și nesimțirea celor care ar fi trebuit să acționeze. NU există tratamente în spitale. Ne facem că tratăm. Vinovați sunt toate aceste trompete politice incompetente din Ministerul Sănătății. Vinovat e Guvernul României, nu și-a făcut treaba astă vară. Dacă făceau comenzi din timp astăzi le aveam. E o propagandă mincinoasă”, a explicat invitatul.

Acesta acuză statul și de o strategie eronată: ai vector de transmisie pe stradă („nu încurajezi omul să circule cu virușii în nas”), izolezi pacienții care sunt potențiali vectori de transmisie, asiguri teste gratuite în farmacii („testare în masă”). „Vectorii de trasmisie sunt încrucișați, cei nevaccinați ar trebui să stea în casă. Stau și fac forme din ce în ce mai grave. Îi aduci la spital și nu le dai tratament. Am activat mecanismul european de urgență când avem 12% rată de transmitere?”, a întrebat invitatul EVZ.

Ediția integrală a emisiunii poate fi vizionată aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa [email protected]
Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: