Evenimentul ZileiActualitateStaţiunea Durău. Două persoane, accidentate grav pe pârtia de sanie! FOTO

Staţiunea Durău. Două persoane, accidentate grav pe pârtia de sanie! FOTO

Staţiunea Durău. Două persoane, accidentate grav pe pârtia de sanie! FOTO
Staţiunea Durău.
Staţiunea Durău: Astăzi s-a intervenit pentru salvarea a două persoane accidentate grav pe o pârtie de sanie din staţiunea Durău.
Salvamontiştii din Neamţ au intervenit imediat acordând primului ajutor celor două persoane accidentate grav pe pârtia din Durău.
Un adult şi un copil au încercat să coboare împreună cu sania. Dar, din păcate nu au mai reuşit să o controleze.

Tatăl a suferit un traumatism al membrului inferior, iar copilul un traumatism craniu-cerebral deschis

După acordarea primului ajutor medical, salvamontiştii au transportat cele două persoane la ambulanţe SMURD şi SAJ. Salvamontiștii au făcut tot posibilul pentru a ajuta pe cei doi răniţi.
Un adult și un copil au încercat sa coboare împreună cu sania, nu au mai reușit sa o controleze, rasturnandu-se și accidentandu-se grav în cădere.
Adultul a suferit un traumatism al membrului inferior iar copilul un traumatism craniu-cerebral deschis.
După acordarea primului ajutor medical, salvamontiștii au transportat cele doua persoane accidentate la cele doua ambulante SMURD și SAJ trimise pentru preluare.

Staţiunea Durău. Svamont România vă recomandă

-să nu folosiţi mijloace improvizate de alunecare pe zăpadă.
-evitați să coborâți pante foarte înclinate, sau porțiuni neamenajate și neprotejate,
-evitați sa coborâți mai multe persoane pe sanie întrucât acestea, datorita greutății pot prinde viteze mari și pot fi necontrolate.
De asemenea, adulții în cădere pot răni copii aflați alaturi de ei pe sanie, se arată în  anunţul publicat pe pagina de Facebook a Salvamont România.
Un comentator a reacţionat la postarea de pe Facebook: Bine ca n-au mai accidentat pe cineva! Astazi la Harghita Bai era sa fiu efectiv luat pe sus de un pusti care sa dadea cu o lopata din aceea pentru fund cu viteza maxima. Un pic mai incolo tatal se pregatea si el sa coboare cu sania si n-a avut nicio reactie cand i-am spus ca pe partie este interzis saniusul, a scris comentatorul.

Accesează: