Evenimentul Zilei > Economie > Stațiunea de pe litoralul Mării Negre care își închide hotelurile! Nu mai fac față…
Stațiunea de pe litoralul Mării Negre care își închide hotelurile! Nu mai fac față…

Stațiunea de pe litoralul Mării Negre care își închide hotelurile! Nu mai fac față…

Bulgaria a început să oprească activitatea hotelurilor într-o stațiune celebră de la mare.

Guvernul de la Sofia a hotărât închiderea treptată a hotelurilor în staţiunea Albena, asta după ce numărul de turişti a scăzut considerabil, iar zborurile au fost suspendare în urma anunţului Germaniei care susţine că partea de nord a Mării Negre bulgare este o destinație periculoasă.

De exemplu, în urmă cu o săptămână, complexul Albena a depășit cifra de 8.000 de turiști, însă în această săptămână au fost înregistrați, până acum, circa 6.500 de turiști, a afirmat Hristo Penev, managerul complexului, potrivit Duma. Cert este că, în ciuda acestui lucru, situația epidemiologică din complex este calmă, până în prezent nu există date privind turiștii infectați.

Tot Penev a mai prevzat că au existat date despre persoanele de contact ale celor infectați din rândul personalului, pentru că acestea și-au suspendat obligațiile de serviciu, dar nu a fost înregistrat niciun caz pozitiv la turiști.

Ministrul bulgar al turismului, Mariana Nikolova, a avut o întâlnire cu reprezentanții touroperatorilor germani și au discutat despre osibilitatea manipulării informațiilor despre cazurile COVID-19, deoarece datele oficiale legate de pandemie i-au făcut pe turiștii germani să renunțe.

Autoritățile germane au făcut avertizări de călătorie pentru regiunile Blagoevgrad, Dobrici și Varna, și, totodată, au stabilit introducerea testelor obligatorii pentru cei care sosesc de acolo din cauza cazurilor tot mai numeroase de infectare.

O televiziune din Germania a prezentat imagini de Nisipurile de Aur, de unde a arătat că nu se respectă măsurile în privința prevenirii răspândirii noului coronavirus, deoarece barurile sunt deschise și noaptea, iar locurile pentru divertisment în grup funzționează fără restricții.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: