Evenimentul Zilei > International > Statele Unite trimit 350 de militari în Irak, pentru a proteja personalul şi sediile diplomatice
Statele Unite trimit 350 de militari în Irak, pentru a proteja personalul şi sediile diplomatice

Statele Unite trimit 350 de militari în Irak, pentru a proteja personalul şi sediile diplomatice

Preşedintele american Barack Obama a ordonat trimiterea a 350 de militari suplimentari la Bagdad, cu scopul de a proteja personalul şi sediile diplomatice. Militarii nu vor participa la lupte în Irak.

Anunţul a fost făcut marţi de Casa Albă, la câteva ore de la publicarea înregistrării în care un alt jurnalist american ar fi fost executat de militanţii Statului Islamic, relatează mediafax.ro. SUA nu au confirmat veridicitatea înregistrărilor care au apărut ieri.

"Preşedintele a autorizat Departamentul Apărării să dea curs unei solicitări a Departamentului de Stat, care cere încă aproximativ 350 de militari pentru a proteja personalul şi sediile noastre de la Bagdad", se arată într-un comunicat al Casei Albe.

"Vom continua să sprijinim Guvernul irakian în eforturile pe care le depune pentru a stopa Statul Islamic, care constituie o ameninţare nu doar pentru Irak, ci şi pentru întreg Orientul Mijlociu şi personalul şi interesele americane în această regiune", continuă Casa Albă.

Astfel, numărul militarilor mobilizaţi de Statele Unite în Irak ajunge la 820, dintre care 405 se află acolo pentru protejarea personalului şi sediilor diplomatice americane, a precizat Pentagonul într-un comunicat, mai precizează mediafax.ro.