Comisia Europeană informează că statele membre ale Uniunii Europene pierd venituri de aproape 150 de miliarde de euro, potrivit unui studiu recent.
Comisia invită statele membre să adopte o reformă pentru reducerea fraudei în privința TVA. Insitituția informează că există diferențe între veniturile TVA preconizate și sumele colectate și atrage atenția că trebuie luate măsuri de statele membre pentru a reforma sistemul actual de TVA.
Diferența de TVA preconizată și cea colectată a scăzut la nivelul UE la 10,5 miliarde de euro, de la 147,1 miliarde de euro, cât era în studiul precedent. Doar 22 de state membre au înregistrat scăderi ale diferenței, cele mai semnificative sunt în Bulgaria, Letonia, Cipru și Olanda. În România, diferența de TVA preconizată și cea colectată a crescut, clasându-se la coada clasamentului, alături de Finlanda, Regatul Unit, Irlanda, Estonia și Franța.
Comisia Europeană efectuează anual studii despre taxa pe valoare adăugată la nivelul Uniunii Europene și informează că s-au înregistrat progrese în privința colectării acesteia.