Evenimentul Zilei > Politica > Starea de alertă. Ce ar face Băsescu în locul lui Iohannis, ca să-i liniștească pe toți
Starea de alertă. Ce ar face Băsescu în locul lui Iohannis, ca să-i liniștească pe toți

Starea de alertă. Ce ar face Băsescu în locul lui Iohannis, ca să-i liniștească pe toți

Traian Băsescu a declarat că, în această perioadă, guvernanții trebuie să ia decizii fără stea cu ochii pe sondaje, mai ales că „pe vreme bună și un prost poate să fie om politic”.

Fostul președinte susține că România nu a scăpat de „virusul ticălos”, ba dimpotrivă, că am putea fi loviți de al doilea val al pandemiei, și că instituirea „stării de alertă” în locul „stării de urgență” a fost o decizie proastă.

Beijing a intrat în carantină, Centrul de Sănătate din America avertizeaza asupra riscului pornirii celui de-al doilea val. La noi constatăm o creștere, ceea ce înseamnă ca virusul e cu noi. Mă tem că populismul a lăsat din starea de alertă doar un surogat care nu mai servește la nimic. Oamenii politici trebuie sa ia decizii fără sa stea cu ochii pe sondaje. Pe vreme buna și un prost poate să fie om politic- vorba președintelui.

Eu cred că ne-am grăbit. Disputa dintre putere și Opozitie pe o chestiune atât de importantă, care vizează sănătatea publică, nu poate fi etichetată decât drept una iresponsabilă. Am văzut măsurile care s-au luat, sunt atât de lipsite de semnificație, încât practic s-au regăsit porțile revenirii infectării populației cu virusul ticălos”, a spus Traian Băsescu la Digi 24. Fostul președinte  a mai spus că, dacă majoritatea parlamentară e „iresponsabilă” și nu votează măsurile care se impun, Iohannis ar trebui să dea un decret ca să-i liniștească pe toți: decretul de revenire la starea de urgență.

„Nu câștigă nimeni electoral, se fac de râs toți”

Traian Băsescu crede că România este, de fapt, în „cod roșu”, mai ales după cifrele din ultimele zile.

„Ca să nu fie dubii. Nu aș fi renunțat la starea de urgență până la 15 iulie pentru nimic în lume. Făceam relaxările în interiorul stării de urgență. Nu în amețita asta de stare de alertă pe care nu o găsești nici în Constituție.

La noi s-au relaxat prea tare. Belgia este în cod roșu, dar nici pe România nu o văd în alt cod, dacă vreți să fiu sincer(…) Parlamentul va vota starea de alertă, n-are cum, dacă nu observi ce se întâmplă în România înseamnă că ești orb. Legat de PSD…Fac joc gratuit, vor să obțină voturi. Dacă majoritatea parlamentară este irespnsabilă, președintele n-are decât să decreteze din nou starea de urgență. Nu câștigă nimeni electoral, se fac de râs toți(…)

Până la alegeri, PSD amenință cu o posibilă moțiune de cenzură, pe care nu o va iniția dacă România e în stare de alertă. Fostul președinte crede însă că social-democrații nu ar vrea acum, „nici dacă îi pici cu ceară”, să fie la guvernare.

„Pentru PSD e o mană cerească că nu-s la Guvernare. N-au de dat pensii de 40%, n-au de refăcut lanțuri de aprovizionare ca să se reia comerțul, pur și simplu dau din gură, nu vor veni la guvernare nici dacă ii pici cu ceară”, a adăugat Traian Băsescu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: