Evenimentul Zilei > Social > Stare de alertă printre șoferii RATB. Autobuzele nu sunt asigurate CASCO!
Stare de alertă printre șoferii RATB. Autobuzele nu sunt asigurate CASCO!

Stare de alertă printre șoferii RATB. Autobuzele nu sunt asigurate CASCO!

Se îngroașă gluma la RATB. De acum înainte, șoferii trebuie să fi e cu ochii-n patru atunci când se află la volan. Regia a hotărât ca autobuzele să nu mai fie asigurate CASCO

Dacă în urmă cu trei luni, autobuzele RATB erau asigurate cu o sumă de tot râsul, 1.000 de lei pentru avarii, respectiv 500 de lei pentru vandalism, acum nu mai au nimic. Mijloacele de transport în comun din curtea Regiei au rămas fără asigurare CASCO. Cei care simt cel mai bine această măsură drastică sunt șoferii. Aceștia spun că le este frică să nu lovească mașinile pentru că vor fi buni de plată. „Singura asigurare pe care o mai avem este RCA-ul, dar aia oricum este obligatorie. Nu știm din ce cauză nu s-a mai făcut CASCO, dar e rău pentru noi. La ce drumuri sunt prin București, dacă mi-a sărit o piatră în parbriz sau în oglindă cred că trebuie să le cumpăr eu”, ne-a mărturisit un șofer RATB.

Regia, ai cărei reprezentanți spun că nu sunt bani, era singura instituţie din ţară care avea încheiată o astfel de poliţă pentru vehiculele din dotare. În celelalte judeţe, mii de mașini circulă de foarte mult timp fără CASCO. În urmă cu două săptămâni, poliţiștii au efectuat percheziţii la autobaza Titan din Capitală.


Șoferilor le este frică să nu lovească mașinile pentru că vor fi buni de plată


Potrivit oamenilor legii, mai mulți șoferi, directori și mecanici au furat cantități însemnate de motorină, pe care ulterior o comercializau sau o foloseau în scop propriu. Cei care suferă de pe urma acestor ilegalități pe care le făceau angajaţii RATB sunt bucureștenii. În plină vară, călătorii se sufocă în autobuze pentru că șoferii nu dau drumul la aer condiționat și fac mai puţine curse.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: